Irak duyurdu: ABD ile anlaşma sağlandı

Irak, ülkedeki ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin görevini sonlandırmak için oluşturulan ikili komitenin ABD ile kalıcı bir güvenlik ortaklığı kurma konusunda mutabakata sağlandığını duyurdu.

Irak duyurdu: ABD ile anlaşma sağlandı
Irak duyurdu: ABD ile anlaşma sağlandı
GİRİŞ 09.04.2024 23:37 GÜNCELLEME 09.04.2024 23:37
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

ABD ve Irak arasında ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin görevini sonlandırmak için oluşturulan Irak Yüksek Askeri Komitesi, ABD ile kalıcı bir güvenlik ortaklığı kurma konusunda mutabakata sağlandığını duyurdu.

Irak Silahlı Kuvvetler Başkomutanı Sözcüsü Tümgeneral Yahya yaptığı yazılı açıklamada, Irak Yüksek Askeri Komitesi, Uluslararası Koalisyonun Irak'taki misyonunun sona erdirilmesiyle ilgilenen Irak'taki Uluslararası Koalisyon Yüksek Askeri Komitesi ile başkent Bağdat'ta bir toplantı gerçekleştirdiğini belirterek, “Toplantıda, alt komitelerin Ocak 2024'te göreve başlamasından bu yana yaptığı çalışmaları ele alınarak, terör örgütü DEAŞ tehdidi, mevcut güvenlik durumu ve Irak güvenlik güçlerinin yetenekleri değerlendirildi” ifadelerine yer verdi.

Komitenin Irak güvenlik güçlerinin terör örgütü DEAŞ’a karşı mücadele olanağının olduğu konusunda mutabık olduklarını belirten Resul, “Alt komiteler, Irak'taki uluslararası koalisyonun Irak ile ABD arasında ikili güvenlik ortaklığı kurulmasına geçişine ilişkin takvime ilişkin karar alınması amacıyla Yüksek Askeri Komite'ye değerlendirmelerde bulunmak üzere çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • Tarık 3 hafta önce Şikayet Et
    Kendi düşen ağlamaz derler, aşağılanmaya doymadınız abd ile devam aferin
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Bu işi İran-Amerika pişirdi. Belli ki İran, Türkiye'nin Irak'a girmesini istemiyor. Karşısına Amerika'nın kurduğu Deaş'ı bahane ediyor.
    Cevapla
  • Mustemleke 3 hafta önce Şikayet Et
    Yani Irak kendi eliyle yillarca zulmeden katiline tekrar firsat tanımış. Devam et sömür beni demis, hic huzur gelemiyecek bu topraklara, bizim de körfez demir yolu suya mı düştü yani. Asker lazimdiysa biz gelir gercekten sizi korurduk.
    Cevapla
  • Davut 3 hafta önce Şikayet Et
    Irak diye bir devlet yok abd ne derse oyle oluyor irak halki abd nin kolesidir
    Cevapla
  • MASK 3 hafta önce Şikayet Et
    Kandil müdahalesini konuşmaya gerek kalmadı rafa kaldırılır yapsakda bizlerin gazını almak için olur başka bir halt da olmaz
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 3 hafta önce Şikayet Et
    Bu sayede kandil iyice güçlensin öylemi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Aşı üreten firma yıllar sonra itiraf etti: Covid aşısı hakkında şok gerçek
Meteoroloji'den 28 ile uyarı! Bu illerde yaşayanlar dikkat