Yunanistan ilan etmeye hazırlanıyor! Türkiye açık açık uyardı

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan’ın Ege Denizi’nde ilan edeceğini duyurduğu ‘Deniz Parkı’ duyurusuyla ilgili açıklama yaptı.

Yunanistan ilan etmeye hazırlanıyor! Türkiye açık açık uyardı
Yunanistan ilan etmeye hazırlanıyor! Türkiye açık açık uyardı
GİRİŞ 10.04.2024 00:39 GÜNCELLEME 10.04.2024 00:41
Bu Habere 102 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan’ın Ege Denizi’nde ilan edeceğini duyurduğu ‘Deniz Parkı’ duyurusuyla ilgili, "Yunanistan’ın, Ege sorunları bağlamında öteden beri hemen her platformdan istifade etme çabası içinde olduğu bilinmektedir. İlişkilerimizde son dönemde görülen yumuşamaya rağmen, Yunanistan’ın bu defa da çevreyle ilgili hususları istismar ettiği görülmektedir" açıklamasını yaptı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Yunanistan Dışişleri Bakanlığı bugünkü açıklamasında 16-17 Nisan 2024 tarihlerinde Atina’da düzenlenecek 'Okyanuslarımız Konferansı' sırasında biri Ege Denizi’nde diğeri İyon Denizi’nde iki yeni Deniz Parkı ilan edeceğini duyurmuştur. Yunanistan’ın, Ege sorunları bağlamında öteden beri hemen her platformdan istifade etme çabası içinde olduğu bilinmektedir. İlişkilerimizde son dönemde görülen yumuşamaya rağmen, Yunanistan’ın bu defa da çevreyle ilgili hususları istismar ettiği görülmektedir. Ege sorunlarını ve egemenliği uluslararası anlaşmalarla Yunanistan’a devredilmemiş bazı ada, adacık ve kayalıkların statüsüne ilişkin hususları kendi gündemi çerçevesinde kullanmamasını Yunanistan’a tavsiye ederiz” denildi.

Açıklamada, “AB dahil üçüncü tarafları da Yunanistan’ın çevre programlarına yönelik siyasi hamlelerine alet olmaması konusunda ikaz etmek isteriz. Öte yandan, uluslararası deniz hukukunun kapalı ya da yarı kapalı denizlerde kıyıdaş devletler arasında çevre konuları dahil işbirliğini teşvik ettiğini, bu bağlamda ülkemizin Ege Denizi’nde Yunanistan’la işbirliğine her zaman hazır olduğunu hatırlatırız. Bu vesileyle, Yunanistan'ın statüsü tartışmalı coğrafi formasyonlar üzerinde yaratması muhtemel fiili durumları kabul etmeyeceğimize tekraren dikkat çekeriz. Söz konusu Deniz Parklarının Ege Denizi’nde iki ülke arasındaki sorunlar bağlamında hukuki açıdan hiçbir sonuç doğurmayacağını yineleriz” ifadelerine yer verdi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 102
  • Arif¹ 2 hafta önce Şikayet Et
    Adaları boşaltmak için 30 gün süre tanıyalım olsun bitsin. Dedeağaç a yığınak yapmakla Avrupa savunul muyor. Savaş isteyen zaten buluyor. Istemeyen de yardımcı olan; Amerika var, Fransa var, Ingiltere var, hatta üyesi olduğumuz NATO bile var. Sizin hakkınızdan sanırım kore gelecek. Bekleyip görelim. Yanlışlıkla ufak bir tik. Füzeler ateşlenir.
    Cevapla
  • Gökhan Yıldırım 2 hafta önce Şikayet Et
    Osmanlı yol maalesef
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Yunanistana tatile giden türkler, daha yunanı nekadar destekliyeceksiniz? Milliyetci geçinenler, vatan severler, yurt severler, ne işiniz var yunanistanda? Yahudi israille, rum yunanistanın ne farkı var. Fırsat bulsalar, biz Türkleri 1 kaşık sud boğarlar. Adalara gidip onları maddi destekliyorsunuz. Güzelim ülkemizde gezecek yer yokmu?
    Cevapla
  • Simal 2 hafta önce Şikayet Et
    Bunlar dostluktan anlamaz fırsat varken vurun
    Cevapla
  • hıghlander 2 hafta önce Şikayet Et
    İsrail'e ambargo uygulayınca,ABD'nin fış fışıyla ses yine Yunanistan'dan geldi.Yunanistan,dikkatli olsun.Bu ülkeler seni öyle bir taşın altına iteler ki,sonra vah ben ne yaptım deme...kurnaz olmak zorundasınız onlara karşı..anladınız siz.Bilhassa ABD'nin bazı düşünce kuruluşlarının faaliyetlerini kesintisiz çok iyi istihbar edinin.O zaman anlarsınız ne demek istediğimi.450 yıl ...
    Cevapla
  • Ozlm 2 hafta önce Şikayet Et
    Acaba şu an ne kadar Türk Yunanistan da tatilde??? Biz ders cikarmiyoruzzz!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İslam Memiş altın için uyardı: Her şey değişecek!
Netanyahu'yu tutuklanma korkusu sardı! Dünya liderlerine seslendi