Norveç Başbakanı Store: Filistin devletini tanımaya hazırız

Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store, Filistin devletini ve Birleşmiş Milletler'deki (BM) yerini tanımaya hazır olduklarını ifade etti.

GİRİŞ 12.04.2024 21:57 GÜNCELLEME 13.04.2024 10:07
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Norveç hükümetinin resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakan Store, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

İspanya ve İrlanda'dan acil ateşkes ve Filistin devletinin tanınması çağrısıİspanya ve İrlanda'dan acil ateşkes ve Filistin devletinin tanınması çağrısı

"NORVEÇ FİLİSTİN DEVLETİNİ VE ONUN BM'DE YERİNİ TANIMAYA HAZIR"

Sanchez ile, Orta Doğu ve Gazze konusunu ele aldıklarını ifade eden Store, "Norveç, Filistin devletini ve onun BM'de yerini tanımaya hazır. Asıl mesele, bölgede barışı desteklemek için bunu hangi anda ve durumda yapacağımızdır." diye konuştu.

Store, Filistin devletinin tanınmasına ilişkin İspanya ve Norveç'in "benzer fikirleri" olduğunu ve bu konuda yakın koordinasyonda olacaklarını ifade etti.

Bölgedeki ülkelerin yanı sıra İspanya gibi benzer fikirleri paylaştıkları ülkelerle çalıştıklarını kaydeden Store, ilerleyen haftalarda bu konuyla "aktif olarak" ilgileneceklerini belirtti.

İSPANYA FİLİSTİN DEVLETİNİ TANIMAYA HAZIR

İspanya Başbakanı Sanchez, Filistin devletini tanımak için Avrupa Birliği'ndeki (AB) diğer ülkelerle hareket etme düşüncesiyle Polonya, Norveç ve İrlanda'yı kapsayan iki günlük resmi ziyaret turuna çıkmıştı.

Öte yandan, Sanchez, bu hafta Mecliste yaptığı konuşmada, "İspanya, Filistin devletini tanımaya hazır." demişti.

Orta Doğu sorununda iki devletli çözüme dayalı uluslararası barış konferansı düzenlenmesi için yoğun bir diplomasi yürüten İspanyol hükümeti, yazdan önce Filistin devletini tanımayı vadediyor.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 28
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Eeee Tanıyın o zaman.
    Cevapla
  • DURSUN 2 hafta önce Şikayet Et
    Güzel bir düşünce sizi tutan mı var tanıyın
    Cevapla
  • Selman 2 hafta önce Şikayet Et
    Utanın müslüman ülkeleri utanın
    Cevapla
  • dogru söylem 2 hafta önce Şikayet Et
    Çıksın müslüman ülkeler tanısın, dünya gündemine baskı oluştursun, ilede önce avrupamı tanıdıktan sonra diyer müslüman ülke tanıyacak
    Cevapla
  • Cihan 2 hafta önce Şikayet Et
    İnşallah bu cesur kararda kalırsınız ve baskılara boyun egmezsin....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TBMM'de Fransa'ya karşı bildiri! Tezkere kabul edildi...
Sosyal medyada lüks otomobil satışı: Piyasaya göre 5 kat aşağıda fiyatlar!