UNICEF, Çocuk ölüm ve yaralanmalarının sebebini açıkladı!

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), 2018-2022 yıllarında çocuk ölüm ve yaralanmalarının yüzde 49,8'inin patlayıcılar nedeniyle gerçekleştiğini bildirdi.

UNICEF, Çocuk ölüm ve yaralanmalarının sebebini açıkladı!
UNICEF, Çocuk ölüm ve yaralanmalarının sebebini açıkladı!
GİRİŞ 23.04.2024 00:31 GÜNCELLEME 23.04.2024 00:31
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

UNICEF, konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Patlayıcıların yoğun nüfuslu yerlerde kullanımının, özellikle çocuklar için büyük risk teşkil ettiği aktarılan açıklamada, kentsel savaşlar arttıkça açık savaş cephesi için tasarlanan silahların şehirler, kasabalar ve köylerde kullanılmaya başlandığı vurgulandı.

Açıklamada, 2018-2022 yıllarında 47 bin 500 çocuğun öldüğü ya da yaralandığı bildirilirken, bunların yüzde 49,8'inin patlayıcılar nedeniyle gerçekleştiği ifade edildi.

Bu zaman diliminde patlayıcıların ateşli silahlar ya da kurşundan iki kat daha fazla çocuğun canını aldığı ya da yaralanmaya neden olduğu kaydedilen açıklamada, uluslararası toplumun, sivilleri korumak için daha fazla somut adım atması gerektiğine vurgu yapıldı.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 13
  • Kadir 1 hafta önce Şikayet Et
    Sebebi İsrail terör devleti diyemediniz değil mi?
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    tabi bu ölümlerde unisefin hiç dahli yok.sizi besleyenlerle çocukları öldürenler aynı değil mi.ayrıca ölümşerin sebebi patlayıcılar değil o patlayıcıları üreten satan kullanan siyonist çocuk katili israil ile abd avrupa ve dinsiz çindir.bir de onların parasıyla beslemen siz unisef vblerisiniz.Allah hepinizi topluca cehennemine koyacak.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Terör devleti ana sebebi
    Cevapla
  • Sağlamhanlı 1 hafta önce Şikayet Et
    İsrail ABD ve Avrupa ülkeleri deyiver
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Filistinde Gazzede binlerce bebek ve çocuklar öldürülüyorken nerdesiniz eyy iki yüzlü zalimler toplulugu UNICEF
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk Hava Kuvvetleri'nin geleceği: KAAN, HÜRJET, GÖKBEY ve HÜRKÜŞ
12 yıl sonra gelen imza! Türkiye, dengeden yana