Irak’ta gaz tesisine saldırı: 4 Yemenli çalışan öldü

Irak'ın Süleymaniye kentinde bulunan Kormor Gaz Tesisine yapılan insansız hava aracı (İHA) saldırısında 4 Yemenli çalışanın öldüğü belirtildi.

Irak’ta gaz tesisine saldırı: 4 Yemenli çalışan öldü
Irak’ta gaz tesisine saldırı: 4 Yemenli çalışan öldü
GİRİŞ 27.04.2024 01:06 GÜNCELLEME 27.04.2024 01:06
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Hükümet Sözcüsü Peşava Hevramani, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli enerji şirketi Dana Gas'ın işlettiği Kormor Gaz Tesisine düzenlenen İHA saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Hevramani, "Birkez daha şer odaklı eller Kormor Gaz Tesisini terörist bir saldırı ile hedef aldı. Maalesef saldırı nedeniyle 4 Yemenli işçi hayatını kaybederken, gaz sahasında da büyük oranda tahribat ve maddi zarar meydana geldi. Bu saldırı da elektrik üretiminde kesintilere sebebiyet verecektir." ifadelerini kullandı.

IKBY Doğal Kaynaklar ve Elektrik Bakanlıklarının ortak açıklamasında da saldırı nedeniyle elektrik üretiminde 2 bin 500 megawatt azalma yaşandığı kaydedildi.

Tesis, 25 Ocak’ta İHA saldırısının, geçen senelerde de füze saldırılarının hedefi olmuştu.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • TC.Kılınç 1 hafta önce Şikayet Et
    Bunu abd ve yahudi=siyonist itleri yapar. Hedef ırak halkı aç kasın. Diyarbakır barosunun petrol çıkarılmasının iptali için dava açması gibi...
    Cevapla
  • misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    İşleri petrol e konmak sömürme doymadı eşkıyalar
    Cevapla
  • Kılıçarslan 1 hafta önce Şikayet Et
    Irak'ın bizimle imzaladığı anlamadan sonra artık işi çok zor.. İran boş durmaz, ABD hesabına çalışan adiler onlar.. Halkını tenzih ederim. İran'ın yönetimi ABD ve İngilizler olmadan değişir ise ozaman düzelir..Aksi halde molla rejimi bir ABD aparatıdır..Zaten yönetim İngiliz Ajanları tarafından şekillenmiştir..Lowrens'in oğlu kim diye araştırın, başka söze gerek kalmayacaktır..
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    abd ve maşalarıdır
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 1 hafta önce Şikayet Et
    abd/pkk yapmıştır gözdağı vermek için...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ernest Muci, Beşiktaş'ı kupada finale taşıdı
Dünya ekonomik büyümesine katkı sağlayacak ülkeler açıklandı! Türkiye kaçıncı sırada?