Türkiye'den Rutte'nin NATO Genel Sekreterliği'ne onay

ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya'nın ardından Türkiye de "NATO Genel Sekreterliği" seçiminde Hollanda Başbakanı Mark Rutte'yi destekleme kararı aldı. Ankara, Rutte'nin adaylığına destek vereceğini diğer NATO üyelerine bildirdi.

GİRİŞ 29.04.2024 13:32 GÜNCELLEME 30.04.2024 10:56
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Türkiye, "NATO Genel Sekreterliği" seçimine dair kararını verdi. Ankara, Hollanda Başbakanı Mark Rutte'yi destekleme kararı aldı. Türkiye, Rutte'nin adaylığına destek vereceğini diğer NATO üyelerine de bildirdi.

ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya da Jens Stoltenberg'in halefi olarak Rutte'yi destekleyeceklerini duyurmuştu.

RUTTE DESTEK İÇİN TÜRKİYE'YE GELMİŞTİ

Rutte, geçen hafta Türkiye ziyaretinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmüştü. Erdoğan görüşmede, "Yeni NATO Genel Sekreteri'nde ne tür hasletleri görmek istediğimizi paylaştık. Türkiye'ye yönelik savunma sanayi engellerinin kaldırılması şart. Kararımızı stratejik akıl ve hakkaniyet çerçevesinde vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın." demişti.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 9
  • Morelli 2 hafta önce Şikayet Et
    Sen bu zionist seytanla poz vermeye devam et butun gurbetcilerin destegini kaybettin ne cabuk unuttun bu seytanlarin gurbetcilere kopeklerle saldirdigini
    Cevapla
  • Morelli 2 hafta önce Şikayet Et
    Zionistlerin sozculugunumu yapacaksin dumbuk
    Cevapla
  • Morelli 2 hafta önce Şikayet Et
    Ne cabuk unuttun reis kopeklerle vatandaslarimiza saldirdiklarini bu kadarmi ucuz bir ulkeyiz fasist zionist seytanla utanmadan poz veriyorsun dizine dursun kafayi yemissin hic bir gurur kalmamis ayni isveci mecliste onayladi gin gibi ne manyak ciktin
    Cevapla
  • bursadan 2 hafta önce Şikayet Et
    rutte de bizi çok sever yaaaaa...
    Cevapla
  • kerem 2 hafta önce Şikayet Et
    yuh be bu ülkenin bize yaptıklarını ne çabuk unuttuk
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den Refah kararı! 'Operasyon başlatılmayacak' iddiası
İsrailli bakandan alçak Gazze çağrısı! 'Ahlaki ve insani' deyip duyurdu