Putin: Askerlerimizin üstünde sinek gibi İHA'lar uçuyor

Ukrayna'daki çatışmalarda görevli birliklerin komutanlarıyla Kremlin'de görüşen Putin, Rus askerlerinin Ukrayna insansız hava araçları nedeniyle zor durumda kaldığını belirterek, "Askerlerimizin üstünde sinek gibi İHA'lar uçuyor." dedi.

Putin: Askerlerimizin üstünde sinek gibi İHA'lar uçuyor
Putin: Askerlerimizin üstünde sinek gibi İHA'lar uçuyor
GİRİŞ 10.05.2024 09:41 GÜNCELLEME 10.05.2024 15:11
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’daki çatışmalarda görevli birliklerin komutanlarıyla Kremlin Sarayı’nda toplantı yaptı.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun da yer aldığı toplantıda, Ukrayna’daki operasyonların başarıya ulaşması gerektiğini ve bu hedefle hareket ettiklerini belirten Putin, "Ülkenin kalkınması için tüm başarılarımızın temeli olan ekonomi alanında, sosyal alanda, Rusya’daki aileleri güçlendirme, sağlık ve eğitim alanında önemli görevlerimiz var. Tüm bu görevlerin eksiksiz olarak yerine getirilmesini sağlamak için her türlü fırsata, kesinlikle her türlü fırsata sahibiz. Ancak yalnızca tek bir şart var, o da muharebe sahasındaki başarılı çalışmalarınız. Bugün itibarıyla ana unsur bu." dedi.

"ASKERLERİMİZİN ÜSTÜNDE SİNEK GİBİ İHA’LAR UÇUYOR"

Ukrayna ordusunun savaşta sıklıkla kullandığı insansız hava araçlarının Rus askerleri için oluşturduğu tehlikeye dikkat çeken Putin, "Düşman İHA’larının tepemizde sinek gibi uçması gerçeğiyle karşı karşıya kalan savaşçılarımız için bu durumun ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Ancak buna karşı çalışıyoruz ve sonuç alacağımızdan eminim." dedi.

Rus komutanlar ise yaklaşık 1 yıldır Rus ordusunun yoğun olarak İHA’lar kullanarak Ukrayna’ya karşılık verdiğini ve Rus ordusunda İHA’ların daha yaygın kullanılması için üretim ve geliştirme çalışmalarının da arttığını belirtti. Putin ayrıca, Rus askerlerinin cesaret ve kahramanlıkla savaştığını dile getirerek, "Zafer kazanacağımızdan hiçbir şüphem yok." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 5
  • Ali Bey 1 hafta önce Şikayet Et
    sinek ilacı sık putin sen yenilirsen de işimize gelmiyor yenersen de bu savaş meçhul kalmalı Rusya çok güçlü olursa bu bize iyi gelmiyor çok zayıf düşerse de yanımız yansız kalıyor Rusya hem dost hem düşman Erdoğan İnek sağar gibi süt alıyor bence hem Ukrayna memnun hem Rusya bu dengeyi Recep Abi kurdu helal olsun
    Cevapla
  • Esr1134 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu savaşta putinden yanayız Gazze halkının şehit olmasına sevinen ukraynadan yana elbette olamayız
    Cevapla
  • Mustafa 1 hafta önce Şikayet Et
    Maalesef kim ne derse desin Ukrayna savaşı Rusyanın işine yaradı, sahada eksiklerini gördü ve o eksikleri çok hızlı bir şekilde kapatacak, yeni silah teknolojileri geliştirecek. Tarih boyunca da öyle olmuştur, savaşlarda sürekli ağır kayıplar veren Ruslar inatla savaşları deva ettirmiş, eksiklerini tamamlayarak sonunda galip gelmiştir, Allah bu Yecüc Mecüc melezi kavmin şerrinden korusun
    Cevapla
  • Admin 1 hafta önce Şikayet Et
    Ne gerek var putin gel turkiyeden sende iha al sende onları keklik gibi avla zaten tayip Erdoğanla aran iyi iste versin sana
    Cevapla
  • Mizah 1 hafta önce Şikayet Et
    Yakında İHA'lar için daha etkili hava savunma geliştirirler. Bu işler böyledir elde ettiğin avantaj sonsuza kadar elinde kalmaz. Mutlaka karşı taraf bir çare bulur. Asıl önemli olan ne kadar becerikli insan kaynağın ve elinde hangi teknolojilerin olduğudur. Esnekliğin ne kadar fazla ise o kadar hızlı karşılık verirsin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
UCM'den İsmail Heniyye ve Kassam Tugayları kararı! Hamas'tan flaş açıklama!
Uzman isim zamanlamasına dikkat çekti! Reisi'nin kazansında dikkat çeken detay...