Derviş Eroğlu, koalisyon önerilerini yalanladı
KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu, herhangi bir siyasi partiye koalisyon önerisinde bulunmadıklarını ve görüşme yapmadıklarını belirterek, ''Buna ihtiyaç yoktur. Şu anda uyum içinde çalışmakta olan 26 milletvekilimiz var'' dedi.
Başbakan Derviş Eroğlu, Bakanlar Kurulu toplantısına girerken yaptığı açıklamada, Ankara'da tedavi gören Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri İrsen Küçük'ün rahatsızlanmasıyla basında bazı koalisyon senaryolarının dile getirilmeye başlandığına işaret ederek, 26 milletvekiliyle hükümette olduklarından, bir kişinin hastalanmasının hemen koalisyon senaryolarının ortaya atılmasına neden olduğunu kaydetti.
Herhangi bir siyasi parti ile koalisyon görüşmesi yapmadıklarını belirten Eroğlu, ihtiyaç olması halinde diğer siyasi partilerle koalisyon görüşmesi yapılabileceğini, ancak bugün için 26 milletvekiliyle çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.
Eroğlu, ayrıca, yıl sonuna kadar yoğun bir çalışma ortamı içerisinde olacaklarını ve yeni yıldan önce alacakları tedbirleri açıklama noktasına geleceklerini ifade ederek, Aralık ayının bütçenin görüşüleceği bir ay olduğunu, meclisin hareketleneceğini kaydetti.
UBP, geçen 19 Nisanda yapılan genel seçimde, 50 üyeli mecliste 26 milletvekilliği kazanarak, tek başına hükümet kurmuştu.