Öğrenciler en çok 9. sınıfta zorlanıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), özellikle liseye yeni başlayan öğrencilerin velilerini yakından ilgilendiren kritik bazı tespitlerde bulundu.

Öğrenciler en çok 9. sınıfta zorlanıyor
Öğrenciler en çok 9. sınıfta zorlanıyor
GİRİŞ 30.09.2015 11:37 GÜNCELLEME 30.09.2015 11:37
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Yaz tatilinin ardından önceki gün 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen ders başı yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), özellikle liseye yeni başlayan öğrencilerin velilerini yakından ilgilendiren kritik bazı tespitlerde bulundu. Buna göre öğrenciler, eğitim kademeleri arasında en çok liseye geçişte sıkıntı yaşıyor. MEB'in verileri, en düşük notların alındığı ve sınıfta kalmanın en çok yaşandığı kademenin 9.sınıf olduğunu gösteriyor, öğrencilerin yıl sonu başarı puanı ortalamalarına göre, 9. sınıfların 59 olan not ortalaması diğer sınıflara oranla geride. 10,11 ve 12. sınıfta yok denecek kadar az olan sınıfta kalma oranı da, 9. sınıfta yüzde 17.

EN RAHATI LİSE SON

Diğer taraftan en başarılı kademe ise lise son sınıflar olarak belirlendi. 10. sınıflarda öğrencilerin yıl sonu başarı puanı ortalamaları 67 iken, bu oran 11. sınıflarda 70,12. sınıflarda 78 olarak gerçekleşti. 10. sınıflarda yüzde 4.39 ve 11. sınıflarda yüzde 2.50 olan sınıfta kalma oranları ise 12. sınıflarda sadece yüzde 0.45.

UYUM PROGRAMI

MEB, 2019 yılına kadar 9. sınıfla-rın yıl sonu başarı puanı ortalamasını 80'e çıkarmayı, sınıfta kalma oranını ise yüzde 17'den yüzde 5'e düşürmeyi hedefliyor. Bakanlık, özellikle okul terkleri, sınıf tekrarları ve devamsızlığın azaltılması için çalışma yapacak. Zorunlu eğitimden ayrılmaların önlenmesi ve devamsızlığın azaltılmasına yönelik izleme-önleme mekanizmaları geliştirecek olan bakanlık, orta öğretimde devamsızlık, sınıf tekrarı ve okul terkini azaltmak için Orta öğretime Uyum Programı yaygınlaştıracak.

Lütfi ERDOĞAN - Haberturk

YORUMLAR 9
  • Beyazıd 8 yıl önce Şikayet Et
    9. Sınıfta başarının dusuk olması, ilk 8 yılda sınıf tekrarının olmaması 7-8 zayıfı olan sistem gereği sınıfını geçiyor. 8 yıl sonunda doğru durust okuma-yazma öğrenmeden, dört işlem bilmeden mezun oluyor. Başarı nerde ? Kimin umrunda bu durumdan en çok rahatsız olan biz öğretmenler oluyor. Bizim elimiz kolumuz bağlı.
    Cevapla
  • Ekrem Çokbilen 8 yıl önce Şikayet Et
    Başarının düşmüş olması çocukların ergenlik dönemlerini anlayamamış olması sağlıklı bir bilgiyle girememesidir, anne baba zaten bu dönemde güzel bir açıklama yapmıyor, kısa süreli bir boşluğa düşüş yaşanıyo
    Cevapla
  • sadık 8 yıl önce Şikayet Et
    12 yıl zorunlu karma eğitim akp'ye yakışmıyor...
    Cevapla
  • Akparti 8 yıl önce Şikayet Et
    Hükümetimiz süper ama milli eğitim çok kötü başbakanım mebi değiştir Allah yar ve yardimciniz olsun
    Cevapla
  • kamil çolak 8 yıl önce Şikayet Et
    9.sınıfta başarı isteniyorsa Başta meslek liselerinden Fizik ve Kimya dersini kaldıracaksın.(Üniverstelerde Fizik ve Kimya bölümleri tercih edilmiyor...Kontenjanlar boş şu anda...) ve de en önemlisi Matematik dersinin Bütün liselerde ezber yerine sevdirilerek öğretilmesi, bu nasıl olcak diyorlarsa Kolej düzeyindeki Yabancı matematik ve fizik kitaplarına bakılabilir..(Kitaplarda bir fizik yada matematik konusu günlük hayattan örneklendirilerek öğrencini ilgisi artırılıyor..) eğitim metotları rtık kökten değişmeli...İlginçtir Kolejlerde bile matematiği ve fiziği seven yok..demek ki öğretmen mantalitesi hala yanlış işliyor.İdealist öğretmen mi????? oda neymiş?????????
    Cevapla
  • Çetin 8 yıl önce Şikayet Et
    Tabi bütün suç öğretmende(!). Sıralama yapacak olursak . Başta eğitim sistemi olmak üzere, bakanlık,üniversiteler,tv programlaeı,milli eğitim mudurleri,aileler ...... öğretmenler,öğrenciler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail ordusu Gazze’deki BM binasını bombaladı
Bakanlıktan Ankara İl Emniyet Müdürlüğü açıklaması: Müfettiş görevlendirildi