TEOG sınav sonucu ne zaman açıklanacak?

23 Kasım çarşamba günü MEB tarafından düzenlenen TEOG sınav sonucu ne zaman açıklanacak? soruları sorulmaya başlandı. Binlerce öğrencinin girdiği TEOG sınav sonuç ekranına haberimizden ulaşabilirsiniz. Peki TEOG Türkçe, Matematik ve Din Kültürü sınav sonucu ne zaman açıklanacak?

TEOG sınav sonucu ne zaman açıklanacak?
TEOG sınav sonucu ne zaman açıklanacak?
GİRİŞ 30.11.2016 10:00 GÜNCELLEME 30.11.2016 10:00
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

2016 TEOG sınav sonuç ekranı! Öğrenciler ve velilerin merakla beklediği TEOG sınav sonucu ne zaman açıklanacak? MEB tarafından düzenlenen TEOG sınav sonuç ekranı ve tüm detayları haberimizde.

TEOG 1.dönem sınav sonucu ne zaman açıklanacak?

2016 - 2017 eğitim öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) 1.dönem sınav sonucu İLE ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmamasına karşın 2016 TEOG sınav sonucu açıklanır açıklanmaz haberimizden kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Fakat gelen son dakika açıklamalarına gönre TEOG sınav sonucunun 15 tatil öncesine kadar açıklanması bekleniyor.

TEOG TÜRKÇE MATEMATİK DİN KÜLTÜRÜ SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Peki TEOG sınav sonucunu öğrenciler nasıl öğrenecek?

8. sınıf Yerleştirmeye Esas Puanı (YEP) hesaplamasında da kullanılacaktır. E-okul sistemine işlenen sınav sonuçları, ayrıca yazılı olarak öğrencilere gönderilmeyecektir. Öğrenci ve velilerimiz, sınav sonuçlarını e-okul sistemi üzerinden giriş yaparak öğrenebileceklerdir."

e-OKUL VBS VELİ GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

TEOG sonuçlarını öğrenmek isteyen velilerin ve öğrencilerin öncelikle e-okul.meb.gov.tr sayfasına girerek ''Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş'' yapmaları gerekmektedir.

Ardından Öğrenci T.C. Kimlik No ve Öğrenci Okul No kutucuklarına doğru bilgileri girdikten sonra e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş yapabilirler. e-Okul VBS üzerinden sadece TEOG sınav sonuçları değil aynı zamanda öğrencinin en son notları ve en son devamsızlık bilgisine de ulaşılabiliyor.

TEOG SINAVINDA KAÇ SORU SORULDU?

2016 TEOG Türkçe sınavında 20 soru soruldu ve sınav 09:00'da başlayıp 09:40'da sona erdi. TEOG matematik sınavında 20 soru soruldu ve sınav 10:10'da başlayıp 10:50'de sona erdi. TEOG ilk oturum son sınavı olan Din Kültürü Ahlak Bilgisi sınavında 20 soru soruldu ve ilk oturum sınavları son buldu.

TEOG SINAV SONUÇLARI NASIL DEĞERLENDİRİLİYOR?

*Ortak sınavlara katılacak olan öğrencilerin puanı tek puan türünde hesaplanacaktır.
*Her soru eşit ağırlığa sahip olacaktır.
*Her test için doğru cevap sayıları esas alınarak ham puanlar hesaplanacaktır.
*Yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir.
*Dönem puanı hesaplamasında kullanılacak olan sınav puanı; [(Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü ile hesaplanacaktır.
*8’inci sınıfta her dönem için yapılan ortak sınavlar sonucunda yapılan hesaplama ile o döneme ait ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı bulunur. Her iki dönem puanının aritmetik ortalaması; ağırlıklandırılmış ortak sınav puanını oluşturur ve yerleştirmeye esas puanda kullanılır.
*Soru iptali olması durumunda ilgili soru o ders sınavına katılan bütün öğrenciler için doğru kabul edilerek değerlendirilecektir.

YORUMLAR 8
  • Tülay 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkçe unutmak sorusu iptal olmalı. Örneklersek: sınava hazırlanırken hergün 10 mat. 10 fen 10 inkılap sorusu çözüyorum. 15 dk. da kitap okuyorum. koşuşturmadan bugün soru çözemedim. yoğunluktan dolayı kitap okumayı da unuttum . dersem burada bir şeyi yapamaz duruma gelmek anlamı yok. dolayısıyla A kitapçığı 1. soru hatalı.
    Cevapla
  • sudenaz 7 yıl önce Şikayet Et
    Bence çok basitti.
    Cevapla
  • umut 7 yıl önce Şikayet Et
    sinav harikaydi
    Cevapla
  • fen liseli 7 yıl önce Şikayet Et
    harika
    Cevapla
  • Teogcu 7 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar matematikten 2 ingilizceden 1 yanlışım var kaç puan alabilirim ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şifre Irak hükümet sözcüsünün sözleri mi?
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal