21 Kasım okullar tatil olacak mı? Çok şiddetli kar geliyor...

Yurt genelinde çok kuvvetli kar yağışı uyarıları yapılıyor. Bununla birlikte 21 Kasım bugün okullar tatil olacak mı sorulmaya başladı. İşte MEB son dakika okulların tatil olma haberleri...

GİRİŞ 21.11.2017 08:47 GÜNCELLEME 21.11.2017 08:47
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Milyonlarca kişi yarın okulların tatil olup olmadığını merak ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılarla birlikte 21 Kasım salı günü yurdun belli bölgelerinde çok şiddetli kar yağı gözüküyor. Bununla birlikte Milli Eğitim Bakanlığı ve Valilik geçtiğimiz senelerde olduğu gibi okulları tatil etmeyi planlıyor. Peki okullar yarın tatil olacak? İşte öğrencilerin merakla beklediği soruların detayları ve son dakika gelişmeleri...

HANGİ İLLERDE OKULLAR TATİL OLABİLİR?

Şuan için henüz hiçbir ilde okullar tatil edilmedi. Kar yağışı bu gece bastıracak yarın yani 21 Kasım salı günü Batı Karadeniz bölgesinde çok kuvvetli bir şekilde etkili olacak. Kar yağışı için uyarılan iller Bolu , Kastamonu, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce oldu. Bu illerde 20 santimi aşacak kar yağışı görülecek. Meteoroloji saatini de duyurdu. Kar yağışı bu gece saat 22.00'dan sonra başlayacak. Bu durumda yarın bu illerde okulların tatil olması gündeme gelebilir. İllerin valiliğinin gece karın durumuna göre karar vermesi bekleniyor. Son dakika okullar kar tatili ile ilgili gelişmeler için haberimizin detayını takip edebilirsiniz.

7 BÖLGEDE YAĞIŞ BEKLENTİSİ

Öte yandan, açıklama yapan meteoroloji uzmanlar, yağışların 7 bölgede de etkisini sürdüreceği konusunda uyarılarda bulunuyor.

21 KASIM HAVA DURUMU RAPORU

21kasım-hava-durumu

İSTANBUL'DA HAVA NASIL OLACAK?

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen , "Öğleden sonra hava iyice soğumaya başlayacak ama sıcaklık gündüz 8-9 derecenin altına düşmez. Şiddetli yağış öğle saatlerinden itibaren başlar, bu gece devam eder. Yağmur yarın öğleden sonra kesilir. 20 saatlik bir yağış görünüyor. Sıcaklık gece de 6 dereceye kadar düşer. Şu an için dolu ve kar görünmüyor." dedi.

ANKARA'DA KAR BEKLENTİSİ

Hava sıcaklığı yurt genelinde de benzer oranda düşebilir. Ankara, Bolu ve Eskişehir çevresinde ise kar beklentisi var.

BAZI BÖLGELERDE KAR 20 CM'İ BULACAK

Okulları tatil ettirecek kar yağışı: Açıklamada kar yağışının yer yer kuvvetli olacağı ve 20 santim civarında kar bırakacağı bildirildi. 1500 metrenin üstündeki yerlerde ise çok daha kuvvetli kar yağışı olacak. Meteoroloji uyarısında 'Başta Bolu Dağı geçidinde olmak üzere kuvvetli kar yağışlarının oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır' denildi. 

YORUMLAR 5
  • duru 6 yıl önce Şikayet Et
    inşallah yarın ingilizce ve matematik yazılım var ne olur kar yağsın
    Cevapla
  • elif 6 yıl önce Şikayet Et
    uşak a da gelsin
    Cevapla
  • gizemli.kiz 6 yıl önce Şikayet Et
    İnsallah ankarayada kar yagar
    Cevapla
  • Turan 6 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah Yarın Sınav Var ::(
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    amasyya geliyo
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Bakan Fidan, Batı'ya tarihi uyarıyı yapıp ekledi: Dünyayı bekleyen asıl kriz..
Gaziosmanpaşa’da toprak kayması... Vali Gül'den açıklama: 30 bina tahliye edildi