DGS sınavı ne zaman? Dikey Geçiş Sınav tarihleri açıklandı!

Dikey Geçiş Sınavına hazırlanan adaylar DGS sınav tarihlerini araştırıyor. 2 yıllık üniversite programlarını lisansa tamamlamak isteyen öğrenciler hazırlıklarını sürdürüyor. Sınavda başarılı olan adaylar YÖK tarafından açılan 4 yıllık programlara geçiş yapabiliyor. Peki DGS sınavı ne zaman? İşte ÖSYM tarafından açıklanan sınav takvimi…

DGS sınavı ne zaman? Dikey Geçiş Sınav tarihleri açıklandı!
DGS sınavı ne zaman? Dikey Geçiş Sınav tarihleri açıklandı!
GİRİŞ 14.07.2020 17:30 GÜNCELLEME 14.07.2020 17:31

DGS sınavı ne zaman yapılacak? Sorusu en çok araştırılan konuların başında geliyor. Meslek yüksekokulu ve ön lisans programlarındaki eğitimlerini lisansa tamamlamak isteyen öğrenciler DGS sınavına hazırlıklarını sürdürüyor. Korona virüs sebebiyle ÖSYM 2020 yılında düzenlenecek sınav tarihlerinde değişiklik yaptı. İşte Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından açıklanan 2020 DGS sınav tarihleri…

 

DGS SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Pandemi sebebiyle ileri tarihe ertelenen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 9 Ağustos 2020 tarihinde gerçekleşecek. Adaylar sınav günü saat 10.00’a kadar sinav binasına alınacak.  Dikey Geçiş Sınavı saat saat 10.15’te başlayacak.

DGS SINAV GİRİŞ BELGESİ AÇIKLANDI MI?

DGS sınav giriş belgesi, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden, sınav tarihinden yaklaşık 10 gün önce erişime açılacak.

 

DİKEY GEÇİŞ SINAVINDA KAÇ SORU SORULACAK?

DGS sınavında adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan toplam 120 soruluk  yetenek testi yapılıyor.  Sınavlarda Lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme, muhakeme becerilerinin ölçülmesi amaçlanıyor. Adaylara 60 Türkçe, 60 Matematik sorusu için 2.5 saat (150 dakika) süre veriliyor.

DGS SONUÇLARI HANGİ TARİHTE AÇIKLANACAK?

Dikey Geçiş Sınavı sonuçları 9 Eylül 2020 tarihinde açıklanacak. Adaylar DGS  sınav sonuçlarını T.C kimlik numarası ve şifreleri ile “ÖSYM  Sonuç Açıklama”  bölümünden ve mobil uygulamalarından öğrenebilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı