AÖL sınavında toplu kopya: 60 bin öğrencinin sınavı iptal edildi

Açıköğretim Lisesi (AÖL) Sınavı'nda kopya çektiği tespit edilen 60 bin öğrencinin sınavı iptal edildi.

AÖL sınavında toplu kopya: 60 bin öğrencinin sınavı iptal edildi
AÖL sınavında toplu kopya: 60 bin öğrencinin sınavı iptal edildi
GİRİŞ 16.12.2022 14:06 GÜNCELLEME 16.12.2022 14:06
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

'AÖL sınavı iptal mi?' Sorusu, sınava katılım sağlayan öğrenciler tarafından merak ediliyor. Açık lise sınavında kopya çektikleri belirlenen 60 bin öğrencinin sınavı Gözlemciler Komisyonu tarafından iptal edildi.

Açıköğretim lisesi birinci dönem sınavları 9 Aralık'ta çevrimiçi olarak başlamıştı.

NTV'de yer alan habere göre, 11 gün erişim süresi olan sınava giren öğrencilerin cep telefonlarıyla soruların fotoğraflarını çekerek paylaştıkları belirlendi.

Bunun üzerine sınav haraketleri ve verileri üzerinden kopya çektiği tespit edilen 60 bin öğrencinin sınavı iptal edildi.

Gözlemciler Komisyonu tarafından tüm sınavları iptal edilen öğrenciler 2 yıl boyunca Merkezi Sistem Sınavları'na alınmayacak.

Sınavlara yalnızca öğrenim çağı dışında olanlar girebilecek.

KAYNAK: NTV
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • Sosyal 1 yıl önce Şikayet Et
    Açık lise, açık meslek lisesi, mesleki eğitim merkezlerinin tanıtımı yapılmalı ısrarla örgün liselerde. Kitap, kalem tutmadan istediği saatte okula gelip, istediği saatte okuldan ayrılan, 8 zayıfla sınıfını geçen!, Devamsızlığı yil sonunda önemsenmeyerek alt sınıflara kötü örnek olan öğrenciler hemen idarenin ve öğretmenler kurulunun kararıyla yönlendirilmeli. Okullar daha güvenilir ve gerçek amacıyla yani eğitim öğretim ile meşgul olan kurumlar haline gelmeli. Merkezi sınavlarda halimiz malum.
    Cevapla
  • Merve 1 yıl önce Şikayet Et
    Çevrimiçi sınavlara son. Yüz yüze ve gayet ciddi bir şekilde yapılmalı sınavlar. Ayrıca devamsizliklik problemi olan, disiplin problemleri olan bir kez sınıf tekrarına kalan ogrencilerin kaydı açık liseye veya açık meslek lisesine kaydırılmali. Eğitim ciddi bir iş. Hafife alan, okulları babasının çiftliği sanan babasının çiftliğinde ders çalışıp açık liseden mezun olsun. Okulların ağırlığı olsun. Elini kolunu sallayan arkadaşlarına zorbalık yapan kendini açıkta bulsun.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    hâlâ bu dönemde çevrimiçi mı olur. okullarda yapın sınavı. millet beleş sınıf geçme diye açık liseye geçiş yapıyor. yazıklar olsun
    Cevapla
  • Bahtiyar 1 yıl önce Şikayet Et
    Online sınav artık son bulmalı, kopya diz boyu, insanlar kendi emeğiyle çalışmayı unuttu, kopya çekmek hak gibi görülüyor artık. Yerine başkasını sokanı nasıl tespit edeceksin?
    Cevapla
  • Afşinli 1 yıl önce Şikayet Et
    Online sınavı tıpkı ehliyet sınavı gibi yapsınlar. Hiç sınav yüzü görmeden diploma alanlar var. Her sınavını bilen birine yaptırarak mezun oluyorlar. Saçmalık bu. En azından ben kurtulurum sınav dönemleri hiç tanımadığım insanların yerine sınav yapmaktan:))
    Cevapla
  • Melda 1 yıl önce Şikayet Et
    Bana teklif bile etmiyorlar. Arkadaşlar beni günahtan uzak tutuyor. Helal mi hocam?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı