1 Mayıs İşçi Bayramı'nda skandal!

Çanakkale'nin Biga ilçesinde 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda bir işçi elektrik akımına kapılarak ağır yaralandı.

1 Mayıs İşçi Bayramı'nda skandal!
1 Mayıs İşçi Bayramı'nda skandal!
GİRİŞ 01.05.2015 23:26 GÜNCELLEME 02.05.2015 09:52

Samet Tunçer'in haberi

Habere skandal olan konu ise 1 Mayıs İşçi bayramında Biga Belediyesi'nin kadrolu işçisinin izinli olması gerektiği bir günde, hiçbir aciliyeti olmayan bir işi, yine hiçbir güvenlik önlemi alınmadan yapması ve sonrasında yaşanan acı olay! 2 kız babası işçi yoğun bakımda...

Olay edinilen bilgiye göre, Biga İlçe Emniyet Müdürlüğü yeni bölge trafik yanındaki trafonun dış cephesinin boyanması esnasında meydana geldi. Biga Belediyesi'nin 16 yıllık kadrolu işçisi 36 yaşındaki  Tuncay Gergin, boyama işlemi esnasında fırçasının yüksek gerilim hattına değmesi sonucu elektrik akımına kapıldı. Yukarıdan aşağı düşen Gergin, olay yerine gelen ambulans ile Biga devlet hastanesine kaldırıldı. Ailesinin hastane önündeki feryatları ise yürekleri dağladı.

SAĞLIK DURUMU CİDDİYETİNİ KORUYOR

2 kız babası Gergin, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Çanakkale Devlet Hastanesine sevk edildi. Gergin'in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu, tehlikeyi atlattığı ve kalp ritminin düzeldiği bilgisi öğrenilirken, iç organlarındaki olası hasar kuşkusunun sürdüğü bildirildi. Ailesi ve sevenleri Çanakkale'den gelecek iyi haberi bekliyor.

ELEKTRİK NEDEN KESİLMEDİ?

Tuncay Gergin'in Biga Belediyesi önünde gerçekleşen 1 Mayıs kutlamaları sonrası beraberindeki diğer belediye işçisi Fikret Korkmaz ile birlikte yarım kalan işi tamamlaya gittikleri öğrenildi. Ancak Belediye ya da UEDAŞ boyama işlemi esnasında elektriği neden kesmedi? Türkiye az daha güvenlik sorunu nedeniyle bir işçisini daha işçi bayramı gününde kaybedecekti. 

CHP YEREL SEÇİMİ KAZANINCA SÜRÜLDÜ!

36 yaşındaki Tuncay Gergin'in 16 yıllık kadrolu Biga Belediyesi çalışanı olduğu öğrenilirken çarpıcı bilgiler ortaya çıktı. İşçi ve emekçinin hakkını Türkiye'de en çok kendilerinin savunduğunu dile getiren partinin temsilcisi olarak 30 Mart yerel seçimlerinde Belediyeyi kazanan CHP adeta cadı avı başlatmış. Fen İşleri Müdürlüğü İmar Bölümünde çalıştığı öğrenilen Tuncay Gergin'in seçimlerden hemen sonra şantiye bölümüne sürüldüğü boyama, kazma gibi işleri yaptığı öğrenildi.

BELEDİYE BAŞKANI VE BİGA DİSK BAŞKANI NE AÇIKLAMA YAPACAK?

1 Mayıs İşçi Bayramı günü davul zurna eşliğinde eğlenen Biga Belediye Başkanı İsmail Işık ve Biga Belediyesi İşçi temsilciliği yapan ve aynı zamanda şantiye şefi olan DİSK Biga Temsilciliği Başkanı Üzeyir Kotan, yaşanan acı olay sonrası suskunluğunu koruyor. Biga Belediyesi'nden resmi bir açıklama olmazken sosyal medya hesapları üzerinden de olaya ilişkin hiçbir açıklama yapılmadı. Öte yandan Tuncay Gergin'in mesai yapmak için çalışmaya gittiği yönünde iddialar var. 

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

1 Mayıs günü izinli olması gereken bir işçinin neden çalıştığı veya çalıştırıldığı, olaydaki ihmallerin neler olduğunun araştırılması için Biga Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma başlattığı öğrenildi.

AK Parti Çanakkale Milletvekili Adayı Avukat Bülent Turan da sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda yaşanan vahim olayın takipçisi olacaklarını açıkladı.

samet.tuncer@haber7.com

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bombalı saldırı hazırlığındaki DEAŞ'lı yakalandı
Macron'dan nükleer silahlı ortak Avrupa savunması teklifi