Tunceli'de olaylı "birahane" gerginliği

Tunceli'de, birahanedeki kavgada bir kişiyi yaraladığı öne sürülen kişinin zırhlı araçla götürülüşü sırasında, burada toplanan bir grup polis aracını ve birahaneyi taşladı. Kentteki diğer birahaneleri ve bazı iş yerlerini de taşlayan gruba TOMA'larla müdahale edildi.

GİRİŞ 23.09.2013 21:45 GÜNCELLEME 24.09.2013 01:15
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Tunceli'de kadın garson çalıştıran birahane sahibi Özcan Ö'nün tartıştığı müşterisi 22 yaşındaki Sinan Amaç'ı tabancayla yaralaması kentte büyük olayların çıkmasına neden oldu.

Birahane önünde toplanan ve polisin Özcan Ö.'yü kendisine vermesini isteyen kalabalık toplam 5 birahaneyi tahrip etti, eşyalarını yaktı. Polisin biber gazı ve tazyikli su ile müdahale ettiği olaylar gece yarısı sona erdi.

Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan ve kadın garson çalıştıran bir birahanenin sahibi ile müşterisinin tartışması, kentte büyük olaylara yolaçtı. Saat 20.00 sıralarında birahanede bulunan Sinan Amaç ile işyeri sahibi Özcan Ö., arasında henüz belirlenemeyen nedenle tartışma çıktı. İddiaya göre tartışma sırasında işyeri sahibi Özcan Ö., tabancayla ateş açtığı Sinan Amaç'ı yaraladı. Amaç, birahanede bulunanlar tarafından Tunceli Devlet Hastanesi'ne götürülürken, olay yerine polis ekipleri sevk edildi.

Kentte kadın garson çalıştıran birahane sahibinin Sinan Amaç'ı vurulduğunun duyulması üzerine bir süredir bu tür işletmelere tepkilerin gösterildiği kentte toplanan yaklaşık 500 kişi olayde toplandı. Öfkeli kalabalık, polisin birahanede tuttuğu işyeri sahibini kendilerine verilmesini isteyince, gerginlik arttı. Kalabalık birahaneyi taşlarken, polis işyeri önünde zırhlı araçlarla geniş güvenlik önlemleri aldı. Burada yaklaşık 30 dakika süren olayların ardından polis Özcan Ö.'yü geniş güvenlik önlemleri altında zırhlı araca bindirip, Emniyet'e götürdü. Bu sırada kalabalık hem polis aracı hem de birahanede tahribata yolaçtı.

BİRAHANE İSTEMİYORUZ SLOGANLARI

Zırhlı araçlarla gelen takviye polis ekipleri, cadde üzerindeki kalabalıktan dağılmalarını isteyince, taşlı saldırıya uğradı. Bu sırada protestocuların sayısı yaklaşık 1000 kişiye ulaştı. Kalabalık arasındaki bazı gruplar birahaneye girerek, içerideki masa, sandalye, dolaplar ile değer malzemeleri dışarıya atarak, işyerlerine zarar verdi. Daha sonra öfkeli gruplar, "Tunceli'de birahane istemiyoruz" sloganları atarak kadın garson çalıştıran 4 birahaneyi taşladı. Ardından birahanelere giren kalabalık, buradaki tüm malzemeleri tahrip ederek kullanılamaz hale getirdi.

BİRAHANE VE MARKETLER TAHRİP EDİLDİ

Öfkeleri bir türlü dinmeyen kalabalık, bir kez daha olayların başladığı Cumhuriyet Caddesi üzerine toplanarak yola döşedikleri barıkatları ateşe verdiler. Kalabalık, cadde üzerindeki özel bir firmaya ait marketi de taşlayarak tahrip etti. Burada polis saldırganlara biber gazı ve TOMA'larla tazyikli su sıkarak müdahale etti. Gruptakilerin de taşlarla karşılık vermesiyle bir süre yaşanan olayların ardından, göstericiler daha önce birahaneden dışarı attıkları masa ve sandalyeleri yaktı. Polis ile kalabalık arasında yaşanan olaylar nedeniyle birçok işyeri de hasar gördü. Bu sırada olayların olduğu bölgede elektrikler de kesildi. Elektriklerin çıkan olaylar sırasında mahalledeki trafonun da zarar görmesinden kesildiği sanılıyor.

Polisin biber gazı ve tazyikli su ile yaptığı müdahalleri sonucu kalabalık ara sokaklara dağıldı. Güvenlik güçlerinin geniş çaplı önlem aldığı kentte olaylar gece yarısı sona erdi.

YARALI MÜŞTERİ AMELİYAT EDİLDİ

Bu arada birahanede işyeri sahibi tarafından tabancayla vurularak yaralanan Sinan Amaç'ın ameliyat edildiği ve hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 11
  • fatih yucel 10 yıl önce Şikayet Et
    hey gidi . koca seyit rıza kalk bak dersim şimdi kimlere kalmış sizki şeriat için islam için dersimde adalet için chp ve leş tayfalarına baş kaldırdınız kelenizi bu yolda feda ettiniz ama torunlarınız size ihanet etti yıllardır sizin cellatlarınızla iş birliği içindedersimi bir ateist yuvası haline getirdiler dersimlilerin alevilikle ve islamla bu chp bütün bağlarını koprdı şimdi varsa yoksa sosyalist bir devrim yazık cok yazık seyit rızanın ve şeyh saidin kemikleri sızlıyordur allah onlara rahmet etsin
    Cevapla
  • sinan 10 yıl önce Şikayet Et
    bir kere tunceliye gittim. her yer bira kokuyor leş gibi öğle vakti oldu bi cami bulup namaz kılalım dedik 2 cami bulduk ikiside kilitli şaşırdık sonra orda nur yüzlü bir amcaya bu camiler niye kapalı dedik adam ; bilmiyorum ben gitmiyorum ki demez mi : )
    Cevapla
  • kadir keskin 10 yıl önce Şikayet Et
    MAKSAT BİRAHANE TAŞLAMAK DEĞİL HACIII...SEN HALA ANLAMADIN MI??. Olmaz ya...hadi diyelim ki hükümet birahaneleri şehirlerin dışına taşıyacağız dese...sizce ilk sokaklara dökülecek güzide şehrimiz hangisi olur? tabi ki aygün isiin'le genç kamer'in melmeketi..(bütün dersim bu sözlerimin muhatabı değil, ama çoğunluğu malesef)
    Cevapla
  • Mehmet Emin 10 yıl önce Şikayet Et
    İçenin adam gibi içmeye hakkı var. Birahaneler kapanacak ta insanlar sokaklarda parklarda mı içecek ayyaşlar gibi. Birahanelere saldıranlar cezalandırılmalı. Her ne kadar İçki içilen yerler Allah'ın lanetlediği mekanlar olsa da bırakın lanet belli yerlerde kalsın.
    Cevapla
  • gülay ertabak 10 yıl önce Şikayet Et
    aaaaa olurmu Fatih Akman bey. Bırakın ortalığı bir birine katsınlar ne olacak(!).hatta bunların yaptığı bu eşkıyalığa bence polis hiiiç müdahale etmesin.zavallı polislerin zoru nede bu serserilerle uğraşıyor bıraksın yakıp yıksınlar.Unutmayın bu ülkede 10 tane ağaç için şehirler yakılıp yıkıldı.ayrıca şimdi ne olacak.birileri içkime dokunma diye olay çıkarıyor,diğeride birahane istemiyoruz diye.eeee onlarında en doğal hakkı istemez istemez diimi?(!).o kadar nankör bir toplumuzki birileri kalkıyor bir takımın stadını yenilemek için çaba harcıyor,o takımın bir kısım eşkiya taraftarı o çalışmada kullanılan iş makinesini yakıyor ve yine bir kısım kendini bilmez bravo kahramanlarım benim diye alkış tutuyor.Ve bunun adı özgürlük oluyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitili ateşleyen Güney Afrika'dan bir İsrail adımı daha! Resmen harekete geçtiler
ABD’de polis, siyahi askeri 6 el ateş ederek öldürdü