PKK'nın Siirt'teki pusu planı ortaya çıktı

Siirt’te Devlet Hava Meydanları’na ait Vor istasyonunu ateşe veren PKK’lı teröristlerin planı ortaya çıktı.

PKK'nın Siirt'teki pusu planı ortaya çıktı
PKK'nın Siirt'teki pusu planı ortaya çıktı
GİRİŞ 07.08.2015 16:49 GÜNCELLEME 07.08.2015 17:09
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

PKK’lıların, 4 kilometre uzaklıkta bulunan jandarma ekiplerini, kurdukları pusuya çekmek için istasyona saldırdıkları ileri sürüldü.

Siirt’te bir grup PKK’lı, dün gece saat 23.30 sıralarında, Gökçebağ beldesine girdi. Beldenin girişinde bulunan Devlet Hava Meydanları’na ait Vor istasyonundaki güvenlik personelini etkisiz hale getiren grup, daha sonra istasyonun ana kademe, kumanda odası, yemekhane ve jeneratör bölümlerine benzin dökerek, ateşe verdi. Kısa süre sonra olay yerine gelen polis, PKK’lı grubun yakalanması için çok yönlü çalışma başlattı. 

PKK’lıların saldırısını evinin balkonundan izleyen bir görgü tanığı ise şahit olduklarını İHA’ya anlattı.

Grubun yaklaşık 25-30 kişi olduğunu belirten görgü tanığı, “Örgüt üyeleri beldeye dört koldan girdi. Anladığım kadarıyla asıl amaçları istasyona saldırmak değildi. Çünkü Siirt-Gökçebağ karayolunda pusu kurmuşlardı. Amaçları pusu kurdukları yere yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta bulunan jandarma ekiplerini, bu tuzağa düşürmekti. Ancak jandarma bu tuzağa düşmedi” dedi.

Siirt Belediye İtfaiye Müdürü Misbah Yılmaz ise olay yerine geldiklerinde istasyonda halen devam eden yangına müdahale ederek, söndürdüklerini söyledi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 19
  • Mukadderat 8 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyenin her yerinde, ozellikle buyuksehirlerde ve İstanbulda, Her sokak basında heryerde. el arabalarında ve uyduruk tezgahlarda illegal yontemlerle satıs yapan yuzbinlerce tezgah var. Evet yuzbinşerce. Cogu PKK teror orgutu tarafından yonetiliyor. Velevki muhtac insan veya baskası olsun. DEVLET KESİNŞİKLE BUNA İZİN VERMEMELLİDİR. KESİNLİKLE.... sürekli çalıyorlar Buralardan alış veris yapmayın.
    Cevapla
  • türkiyali 8 yıl önce Şikayet Et
    nankörler.gözünüze.dizinize,midenize dursun.çektiğiniz hava,içtiğiniz su haram olsun.orası sizin memleketiniz.
    Cevapla
  • az düşün 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar hdp nin oyunu hükümette yer almak ve istediklerini yaptırmak için türkiye bu durumda az düşünün devleti bunlara koalisyona mahkum edenler
    Cevapla
  • rastgo 8 yıl önce Şikayet Et
    savaş açana savaş hukuku uygulanmalı....elebaşınada tetikçisinede destekçisinede..taşları bağla itleri sal oh ne alaa.
    Cevapla
  • mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    Bence devlet pkk etkili olduğu bölgelerde il veya ilçeleri tüm giriş çıkışları kapatıp her evi teker teker ihmal etmeden kimlik taraması yaparak aile birelerinin ne işle ve nerede olduklarını tespit ederek dağda olanlar varmı yok mu aileden uzak olanların ne iş yaptığı bu şekilde her bireyi kayıt altın alarak temizleye bilir kimin kim olduğu ortaya ancak bu şekilde çıkacaktır o zaman ona göre hakimiyet kurabilir güvenlik kuvvetlerimiz bütün hücre evleride bulunmuş olur il il sırasıyla yapılması gerekir nüfus sayımı gibi korkup da sinen kürt kardeşlerimiz de derin bir nefes alır ondan sonra topyekün pkk lı temizliğine başlanır
    Cevapla
  • urfalı 8 yıl önce Şikayet Et
    ya içimizdeki pkk olmayan beyaz türkler chp
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'li generalden Türkiye açıklaması: Heyecan verici bir dönemdeyiz
Çalışma süresinin en uzun olduğu ülkeler açıkladı!