İstanbul Bölge İdare Mahkemesi yeni hizmet binası açılıyor

Bağcılar Mahmutbey Mahallesi'nde inşaatı tamamlanan bina, yeni adli yılda hizmet vermeye başlayacak

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi yeni hizmet binası açılıyor
İstanbul Bölge İdare Mahkemesi yeni hizmet binası açılıyor
GİRİŞ 18.08.2015 16:08 GÜNCELLEME 18.08.2015 16:08

 Bağcılar'da inşaatı tamamlanan İstanbul Bölge İdare Mahkemesinin yeni binası, yeni adli yılda hizmet vermeye başlayacak.

Bağcılar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Mahmutbey Mahallesi'ndeki 6 bin 500 metrekarelik oturum alanına sahip bina, modern mimarisi, sosyal yaşam alanları ve peyzajıyla dikkat çekiyor. 

Dokuz katlı kompleks olarak inşa edilen bina 5 bloktan oluşuyor. İçerisinde 11 duruşma salonunun bulunduğu binada vatandaşların tüm ihtiyaçları düşünülerek banka şubeleri de hizmet verecek.

Binada ayrıca konferans salonu, kreş, bilardo salonu, otopark, 10 asansör, gıdaların korunacağı soğuk hava deposu, 6 kameriye, süs havuzu, 4 merdiven, MOBESE kameraları, 4 yangın merdiveni, kafeterya, yemekhane, 5 dış cephe temizlik asansörü de yer alacak.

Engellilerin de düşünüldüğü mahkemede, engelli rampası ve görme engelli yürüme şeritleri de bulunacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, 18 kilometrelik Mecidiyeköy - Kağıthane - Alibeyköy - Mahmutbey arası ikinci metro hattının yapım heyecanını da yaşadıklarını belirtti.

Bakırköy İDO - Bağcılar Kirazlı Metro Hattı'nın da 2017'de hizmete alınacağını aktaran Çağrıcı, şunları kaydetti:

"İstanbul Büyükşehir Belediyesinin raylı sistem yatırımlarından en çok istifade eden ilçelerinden biri olacağız. Ulaşım kolaylığının sağlanması neticesinde ilçemiz yeni üniversitelere, hastanelere ve tesislere kavuşuyor. Bağcılar Belediyesi olarak da ilçemizin yeni tesislere kavuşması için katkı sunmaya çalışıyoruz. Bu anlamda hizmet birimleri, sosyal yaşam alanları ve peyzajı ile dikkat çeken Bölge İdare Mahkemesi de ilçemize değer katacak. Bağcılarımıza yakışan Bölge İdare Mahkemesi, binlerce insanımıza hizmet verecek. Hayırlı olmasını diliyorum."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Biden'dan Filistin'e destek gösteri hakkında açıklama
TBMM'de Fransa'ya karşı bildiri! Tezkere kabul edildi...