Elazığ'da 17 bölge güvenlik bölgesi ilan edildi

Elazığ Valiliği, 17 ayrı bölgenin geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edildiğini belirterek, vatandaşların girişine yasaklandığını açıkladı.

Elazığ'da 17 bölge güvenlik bölgesi ilan edildi
Elazığ'da 17 bölge güvenlik bölgesi ilan edildi
GİRİŞ 09.09.2015 12:25 GÜNCELLEME 09.09.2015 12:27
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Elazığ Valiliği'nden yapılan açıklamada, kararın 2015/8058 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun 32/A maddesi gereğince alındığı belirtildi.

Açıklamada, "Alacakaya, Arıcak, Karakoçan ve Palu ilçelerinde 01.09.2015 - 01.03.2016 tarihleri arasında toplumsal olay görünümlü terör eylemlerinin artış göstermesine ve bölücü terör örgütünün arazide üstlenmesine mani olmak, halkın can ve mal güvenliğini korumak maksadıyla aşağıda belirtilen bölgeler geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edilmiş olup belirtilen alanlara vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından girişleri yasaklanmıştır" denildi.

Geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edilen yerler şunlar: Alacakaya İlçesi: Gortil Yayalası bölgesi, Herbite Yayalasi bölgesi, Görese 1 ve 2'inci bölgesi Arıcak İlçesi; Görese 1 bölgesi, Görese 2 bölgesi Karakoçan İlçesi: İlçe merkezi kuzeyi bölgesi, Bulgurcuk Köya doğusu, Dilektaşı Yaylası bölgesi, Gündeğdi Bölgesi, Hamurkesen Bölgesi, Hamurkesen-Pilavtepe arası, Koçyiğitler Köyü batıı, Kuşbayırı Köyü kuzeyi,Velikan Mahallesi ve Çan Köyü arası Yenikaya-Yeşilbilen köyleri arası.

Palu İlçesi: Akdağ bölgesi Haydar Yayalası bölgesi

YORUMLAR 9
  • necip 8 yıl önce Şikayet Et
    elazığın hiçbir köyü pkk geçit vermez
    Cevapla
  • Palulu 8 yıl önce Şikayet Et
    El-Aziz doğusu ile batısı birdir. anarşitlere geçit yok. unutmayın El-Aziz hiç bir şekilde destek vermez ama diyarbakır ile tünceli arasında koridor açmak için yükleniyorlar. Rabbim fırsat vermesin onlara yorumlardan biri palu laf atmış laf atacağına bir tarihine baksın.
    Cevapla
  • abdul aga 8 yıl önce Şikayet Et
    elaziga geldigimde, palu da ne var diyince, ne yapacan gerek yok dediydiler. aynen oyle.
    Cevapla
  • Oğuzhan 8 yıl önce Şikayet Et
    Elazığ' a çok uzak yerler haritayı inceleyenler görebilirler
    Cevapla
  • karadut 8 yıl önce Şikayet Et
    Ermeni döllerini bitirin...
    Cevapla
  • gurbetci1453 8 yıl önce Şikayet Et
    OHAL ve idam acilen gelmeli,güvenlik güclerimize tüm yetkiler geriye verilmeli, teröristler önce meclisten temizlenmeli.Bunu bir müslüman kürt olarak istiyorum.PKK/HDP savas baslatti,onlara karsilik verilmeli.
    Cevapla
  • melek ak 8 yıl önce Şikayet Et
    helal kardeşim doğunun o candan insanı bunlara layık deyil pkk pisliyinden temizlenmeli.içinizdeki hainleri irdeleyin birlik olalım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan CHP'li belediyelere içki tepkisi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Alçakların peşini bırakmayacağız!