Ev telefonu dönemi kapanıyor!

BTK verilerine göre Türkiye’de cep telefonu abone sayısı hızlı bir şekilde artarken, sabit telefon abone sayısı da giderek düşüyor.

Ev telefonu dönemi kapanıyor!
Ev telefonu dönemi kapanıyor!
GİRİŞ 15.09.2015 14:54 GÜNCELLEME 15.09.2015 16:23
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) 2015 Yılı 2. Çeyrek Pazar Verileri Raporuna göre, 2009 yılında 16.5 milyon olan sabit telefon abonesi bulunurken 2015 yılı ikinci çeyrek sonu itibarıyla abone sayısı 11 milyon 937 bine düştü. Rapora göre 2009 yılında 62 milyon olan cep telefonu abone sayısı ise 2015 yılında 72 milyonu aştı.

“SABİT’TEN KONUŞMADA AZALDI”

Rapora göre, 2015 yılı ikinci çeyrekte toplam mobil trafik miktarı 56,4 milyar dakika olurken sabit trafik miktarı ise 2,9 milyar dakika olarak gerçekleşmiştir. Bir önceki üç aylık döneme göre mobil trafik miktarı yaklaşık yüzde 8 oranında artarken sabit trafik miktarı ise yaklaşık yüzde 1,2 oranında azaldı.

“399 DAKİKA KONUŞTUK”

BTK’nın raporuna göre, 2015 yılı ikinci çeyreğinde 399 dakika olan ortalama aylık cep telefonundan konuşma süresi ile Türkiye, Avrupa ülkelerine kıyasla en fazla mobil telefonla görüşme yapan ülke oldu.

“GSM’DE LİDER TURKCELL”

Rapora göre, cep telefonu pazarında ise Turkcell liderliğini koruyor. Raporda, 2015 yılı ikinci çeyrek dönem itibarıyla toplam gelire göre pazar payları incelendiğinde Turkcell’in pazar payının yüzde 43, Vodafone ve Avea’nın ise sırasıyla yüzde 35,7 ve yüzde 21,3 seviyelerinde olduğu görüldü.

YORUMLAR 11
  • selim 8 yıl önce Şikayet Et
    internet ayağına evde telefon var, 28 tl ye çıkmış aylığı havaya para verdirten de BTK atıp tutuyor.
    Cevapla
  • MehmetBerberoğlu 8 yıl önce Şikayet Et
    UCUZA SATTI TABİİ bırakın hükümeti savunucam diye yanlışa doğru demeyi. Yalandan yatırım yaparak verdiyi parayı kazandı. Özelleştirdikten sonra bırakmayacaksın denetleyeceksin şu an ülkedeki internetin gelişememesinde en büyük köstek Türk Telekomdur! Bu internetlemi 2023 e hazırlanacağız. 16mbit parası alıp 4mbit veriyorlar, upload hızları yerlerde üretkenlik sıfır.
    Cevapla
  • doğrucu davut 8 yıl önce Şikayet Et
    ucuza sattı diyenler sadece %51 satıldı kalan 49 devlete para getiriyor devlet işlettimi şimdiki bu duruma gelemezdi arpalık olurdu
    Cevapla
  • Ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Keşke bu duruma gelmeseydi. Gören de internet süper sanacak. Hem yavaş hem pahalı hem kotalı. Sınırsız adına sınırlı internet satılıyor.
    Cevapla
  • abdil 8 yıl önce Şikayet Et
    Türk milleti havayi sever ekmek almaya parasi yoktur pahalli cep sigara alir malesef
    Cevapla
  • MEHMET 8 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi anlaşılıyorki ne kadar karlı bir satış yapılmış...Devleti satıyor diyenlerin gözüne sokmak lazım bu haberi...
    Cevapla
  • Ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet kardeş, sen çooook yanlış biliyorsun. Türkiye'de adsl'in %99'unu ttnetin. İsimlerinin farklı olduğuna bakma. Hepsi ttnet altyapısını kullanıyor. O yüzden farklı fiyata farklı tarifeler yok. Her şey sabit. Yani ttnet tekel durumunda. Ayrıca neredeyse her evde de internet var. Zaten ttnetin kazandığını astronomik paraları paylaştığı verilerden anlayabilirsin. Başarımız diye her sene paylaşıyorlar. Yıl olmuş 2015 haleda adil kullanım kotası, düşük hız, kalitesiz internet.
    Cevapla
  • Can TAN 8 yıl önce Şikayet Et
    Sen yanlış biliyorsun, bil de konuş kardeş, Türkiye de altyapı sadece TTNETTE var, sana veren superonline vs, TTNET ten alıp sana satıyor, sen neden bahsediyorsun ülkede İnternet tek elde.
    Cevapla
  • Mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    adsl-telekom alt yapısı Türkiyede tek internet sağlayıcısı değil biliyosun değilmi Ahmet? Kaldıki her evde internet yok, ama her evde kesinlikle en az 2 tane cep telefonu var,bunların çoğundada internet var, senin çerez güme gitti :)) İlla bi kulp bulacaksınız ya yine olmadı ama, önceki hükümet bunların sattıklarının 10/1 fiyatına satmış olsaydı sizin için daha iyi olurdu galiba...
    Cevapla
  • Ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Burdan kaybettiği para internetten kazandığının yanında çerez parası kalır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler
Süper Lig'de teknik direktör kıyımı! İnanılmaz rakam...