Başbakan'dan canlı yayında önemli açıklamalar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TRT ekranlarında konuk olduğu programda canlı yayında gündemi değerlendirdi.

GİRİŞ 17.10.2015 01:10 GÜNCELLEME 17.10.2015 12:42
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Başbakan Davutoğlu'nun açıklamasından satır başları şöyle:

Saldırıdan dolayı hızlı bir değerlendirme yaptık ve üç günlük milli yas ilan etti. Hayatını kaybedenlerin taziyeleri ve defin işlemleri için bu üç günlük yasın, milletçe bu acıyı paylaşmasını güttük. Teröristler kaos ortamı çıkarmak ister. Hem acıyı paylaşacağız, hem de hayatın normal akışına dönmesini isteriz.

Mitinglerimizi erteledik bir süre. Bugün artık, mitinglerimiz normal seyrine döndü ama herhangi bir coşku içerisinde bulunmadık. Vaatlerimizi saymadık. Sadece Bursa'yı konuştuk. Acıyı paylaşan bir miting atmosferi istedik.

''GÖRÜNEN PİYONLARI TESPİT ETTİK''

Soruşturma ciddi bir şekilde derinleştiriliyor. Bağlantılar da çok ciddi bir şekilde ortaya çıkıyor. Buz dağının görünen yüzü ilk anda ortaya çıktı. Biz görünen piyonları tespit ettik. Şimdi ikinci kademeye ulaşıyoruz. Oradan da başka bağlantılara ulaşmak için yoğun çaba sarf ediliyor. 

''O GAZETEYE SESLENİYORUM''

(Hürriyet'in 'İhmalin Üç Günü' manşeti) '3 günlük ihmal' haberleri tamamen yalan. Siz yanında mıydınız? Böyle bir medya kültürü çağdaş demokrasilerde olmaz. Yayıncılık değil sorumsuzluk yapmış olursunuz. Gazeteye sesleniyorum; bu bilgileri kim size verdiyse gelin bize anlatın. Memlekette kaos havası oluşturuyorlar. Neler yaptıklarını anlatsınlar. Vaktinden önce yapılan bir haber nedeniyle olayın aktörlerinden biri kaçtı.

Bu vatanın her santimetresinde yapılanı biliriz biz. Asker ve emniyet demokratik olarak seçilmiş hükümetin emrindedir. Son derece başarılı bir süreç ilerliyor operasyon konusunda. 

PKK'yı savunmak size mi kaldı Sayın Kılıçdaroğlu? Bu olayda PKK bağlantısı yok demek size mi kaldı? Teröristlerin istediği gibi puslu bir ortam var gibi hava vererek, örgütün istediğine katkı olur.

KOKTEYL TERÖR

Terör örgütlerinin hepsi aynı kaptan su içer. PKK, DAEŞ, DHKP-C kaos ister. Hepsinin hedefi Türkiye'de kaos çıkarmak. Hiçbir mesele başıboş bırakılmadı, son olayın failleri ve irtibatları biliniyor. DAEŞ'in içinde rejim unsurları var. PKK'nın ve PYD'nin içinde başka ülkelerin istihbarat unsurları var. Kokteyl terörden kastettiğim bu.

Birileri Türkiye'nin ne olmasını, ne ölmesini istiyor. AK Parti'den sonra bunlar değişti. Uzaya kendi imkanlarımızla bu gece 4B uydumuzu gönderiyoruz. Birçok aktör aynı anda rahatsız oldu. Şimdi Türkiye'yi bu çınarı budamak istiyorlar. Biz de diyoruz ki kim bu çınara elini uzatırsa, o eli koparacağız.

''HAYIRDAN BAŞKA BİR ŞEY SÖYLE''

Siyasi partilere gelin ortak deklarasyon yapalım dediğimde kapılar kapandı. Bir ses ver mübarek, bir ses. Bu milletin bağrına hitap edecek ses ver. Hayır demekten başka bir şey söyle. Hayırda hayır vardır diyor.  

TÜRKSAT 4B FIRLATILDI

Eskiden imkanlarımız sınırlıydı. Şimdi uzaya kendi imkanlarımızla uydu fırlatıyoruz. Stratejik olarak güç kazanıyoruz. Çok daha ucuz iletişim ortamlarına kavuşacağız. Türkiye'nin coğrafi koşulları nedeniyle de önemli bir boşluğu dolduracak. Kapsamı alanı da çok büyük bir alana yayılacak. Engellemek istedikleri Türkiye bu. Bunlar daha başlangıç. 

BUNU GURURLA SÖYLÜYORUM

Türkmenler bugün halen Bayır-Bucak'ta direnebiliyorsa, bizim verdiğimiz yardımlar sayesindedir. Bunu gururla söylüyorum. 

Bahçeli çanta taşıyor ama o çantayı açmadı. Her şeye hayır dediğini direkt açıkladı. Ben kapılar arkasında ya da önünde söylediklerimden gocunmadım. İsteyen, istediği şeyi konuşabilir. Kayıt da çıkarabilirler, hodri meydan.

BANA ŞANTAJ SİYASETİ YAPIYOR 

Bahçeli'yle baş başa görüşmedik. Biz Rabbimizin şahit olduğunu milletten saklamayız. Bir şey bilinmesin diyorsam bu bir devlet mahremiyeti gereğidir, ona da saygı gösterilmesi gerekir. Sanki be gizli konuşmuşum gibi çarptırıyor. 'Öyle şeyler biliyorum ki anlatamam' diyor Kılıçdaroğlu ve Bahçeli. Bana şantaj siyaseti yapıyor. Bu devlet siyaseti değildir.

4 şart diyor ya, bunlara tek tek cevap verdim. Dışarı çıkınca yanlış anlaşılmasın. Tek tek sordum. Koalisyon, seçim hükümeti, azınlık hükümeti ve erken seçime hayır dediğini ifade etti. Bunun dışında bir şey söylediğimi iddia ediyorsa, hiçbir çekincem yok. Ama benimle bir daha konuşacaksa, karşımda şantaj siyasetiyle oturmayacak biri olmalı.

Sorumluluktan kaçmaktan utanmamışlarsa ve halen açıklama yapacaklarını söylüyorlarsa buyursunlar.  

''AİHM KARARI BÜYÜK KAZANIM''

Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri kriz çıktığında canlanan kriz bittiğinde dondurulan ilişkiler olmaktan çıkarılmalıdır. AB'den fasıllarla ilgili bir açılım bekliyoruz.

AİHM'nin Doğu Perinçek davasındaki kararı büyük kazanım. Biz Sayın Perinçek'in davasını, Türkiye'nin davası olarak gördük. 

YORUMLAR 12
  • cem 8 yıl önce Şikayet Et
    önemli olan piyonlar değil.azmettiricileridir.
    Cevapla
  • CEM 8 yıl önce Şikayet Et
    Birde bunların arkasındaki ülkeleri tespit edip Dünya kamuoyuna açıklasar da bu işlerin böyle gitmeyeceği anlaşılsa
    Cevapla
  • zZZ 8 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN SAYIN BAŞBAKANIM SİZE DUACIYIM HER ZAMAN DUA EDİYORUm.
    Cevapla
  • Hmd 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcın olsun başbakanım
    Cevapla
  • bzk 8 yıl önce Şikayet Et
    Hala neden dogana soruşturma yok. Yoksa bu doğan devletten buyuk mu yoksa devlet buna mahkum mu biz anlamış değiliz herşey ay en beyan ortada gücünüz yetmiyorsa kardeşim devleti onlara bırakın ede bese
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye, Mısır ve Irak'tan sürpriz hamle! Yeni dönem başlıyor
Türkiye, İsrail'e açılan davaya müdahillik için resmi başvuru hazırlığında