Öztürk ve Gezen hakkında suç duyurusu

Halk Arenası canlı yayınında küfür eden Yaşar Nuri Öztürk, Müjdat Gezen ve Levent Üzümcü hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Öztürk ve Gezen hakkında suç duyurusu
Öztürk ve Gezen hakkında suç duyurusu
GİRİŞ 21.10.2015 14:30 GÜNCELLEME 21.10.2015 14:32
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Zeki Dursun'un haberi

Konya'da Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yalçın Kaya, ulusal televizyon kanalında yayınlanan programa konuk olan oyuncular Müjdat Gezen, Levent Üzümcü ile Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, programın sunucusu Uğur Dündar ve kanalın sorumluları hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Akademik kimliği ile programa çıkan ve başında da büyük övgülerle anlatılan Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk’ün tüm halkın izlediği bir kanalda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ağza alınmayacak hakaret ve küfürlerde bulunduğunu belirten Doç. Dr. Kaya, ‘’Bu ülkenin aydınlarından biri olarak ben bunu bu topluma reva görmüyorum. Arkasından dini bazı ayetleri yanlış yorumlayarak bu halkı sürüye benzetti. Bu halkın en yüksek makamı olan ve yüzde 52 oyuyla gelen Cumhurbaşkanını da çobana benzeterek bu halka ve Cumhurbaşkanımıza hakarette bulundu.’’ dedi.

Sanatçı Müjdat Gezen’in programda ağza alınmayacak ifadeler kullandığını belirten Doç. Dr. Yalçın Kaya,  ‘’Bu ülke bizim ülkemiz. Bu ülkenin birçok tehlikelere maruz kaldığını yıllardır biliyoruz. Şuanda da o tehlikenin odağında olduğunu biliyoruz. Bu ülke zarar gördüğü zaman bu ülkede yaşayanlar da zarar görür. Dolayısıyla hiç kimsenin bu ülkeye zarar verme hakkı yoktur. Uluslar arası hukuk gereği insanların demokratik oylarıyla seçilmiş olan, bu ülkeyi temsil etme hakkına sahip tek kişi olan Cumhurbaşkanına karşı ağza alınmayacak küfür ve hakaret edilmesini kabul edemedim" diye konuştu.

Bir akademisyen ve eğitimci olarak çocuklarımızın toplumun olumsuz yönde etkileneceğini düşünerek bu halka bunu reva görmediğini dile getiren Doç. Dr. Kaya, halkın tepkisini temsilen Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Kaya ayrıca programın yapımcısı Gazeteci Uğur Dündar, Sanatçı Levent Üzümcü ve televizyonun yazı işleri müdürü hakkında da suç duyurusunda bulunduğu vurguladı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 19
  • Vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Dört tane yol gösteren toplamış avanesini yol gösteriyor.
    Cevapla
  • NACI KARAKAS 8 yıl önce Şikayet Et
    Bir türk vatandasi olarak bu insanlardan bende sikayetciyim üülkemin cumhur baskanina nasil küfür eder bu edepsizler
    Cevapla
  • barış 8 yıl önce Şikayet Et
    B ülkenin aydını(!) sensen vay bu ülkenin haline !!!
    Cevapla
  • tokatli 8 yıl önce Şikayet Et
    böyle durumlara tepki koymak medeni bir davranıştır. küfür ve hakaret bitmişliktir. yaşar nuri ve uğur dündar bitiktir.
    Cevapla
  • Mizan 8 yıl önce Şikayet Et
    Hepsini iki ayağı çukurda , bu bunaklarla uğraşmaya bile deymez. Hesapları yakındır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Sakarya Gaz Sahası'yla 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek