Kırmızı Bölge'de bütün yüzler taranıyor

Antalya'da G-20 liderleri oluşturulan Kırmızı Bölge'de inanılmaz önlemler alındı...

Kırmızı Bölge'de bütün yüzler taranıyor
Kırmızı Bölge'de bütün yüzler taranıyor
GİRİŞ 14.11.2015 08:35 GÜNCELLEME 14.11.2015 10:56

Liderler tek tek Antalya'ya gelirken, Belek'te çatılar keskin nişancı dolu. 6,5 milyon liraya mal olan 'yüz tanıma sistemi' de kullanılıyor. Zirve için özel geliştirilen yüz tarama sistemi Türkiye’de ilk kez kullanılırken, liderlerin toplanacağı Kırmızı Bölge ve Belek’te kuş uçurtulmuyor.

G20'YE ÖZEL YÜZ TARAMA SİSTEMİ

Devlet başkanlarının yanı sıra yaklaşık 13 bin kişinin katılacağı zirve için alınan olağanüstü güvenlik önlemleri kapsamında kullanılan son teknolojilerden biri de 6.5 milyon TL’ye mal olan Yüz Tanıma Sistemi. Güvenlik amacıyla kameralarla çalışan bu sistem Türkiye’de ilk defa G20 Zirvesinde kullanılıyor. Sistem, kameralardan alınan görüntülerdeki veya fotoğraflardaki insan yüzlerini tespit ediyor. Ardından bu yüzleri veri tabanındaki bilgilerle kıyaslayarak yüz tanıma işlemini gerçekleştiriyor. Alınan görüntülerdeki insan yüzleri, şüpheli kişilerle örtüştüğünde ise alarm vererek, operatörü bilgilendiriyor.

CİNSİYET, YAŞ VE DAHA FAZLASI...

Yeni nesil yüz tanıma sistemi, tespit edilen yüzlerin aynı zamanda cinsiyetini ve yaklaşık olarak yaşını tahmin etme yeteneğine de sahip. Bu özellikler sayesinde, giriş-çıkışlar kontrol altına alınıyor, tespit edilen kişilerin girişleri engelleniyor ve bu şekilde kritik öneme sahip zirvenin güvenliği sağlanıyor. Ayrıca Zirvenin bilişim sistemlerine yönelik olası siber saldırılara karşı, teknolojinin tüm imkânlarının kullanıldığını öğreniyoruz. Siber güvenlik görevlileri, adeta bir siber güvenlik kalkanı oluşturduklarını ve güvenlik aşamalarını geçemeyen hiçbir verinin sisteme giremeyeceğini anlatıyor.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri
Filistin protestoları 103 yıllık geleneğe damga vurdu! Dikkat çeken ayrıntı kaydedildi..