'Kızın öldü' diyen doktora 'Aylıktan kesme cezası'

Karaman'da ağır yaralı hastaneye gelen küçük kız için babasına 'zaten o ölü olarak' geldi diyen doktorun cezası belli oldu.

GİRİŞ 24.11.2015 13:33 GÜNCELLEME 24.11.2015 13:34
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

12 yaşındaki Tuba Nur Ekinci Karaman’da geçen eylül ayında tarlada hortumun boynuna çarpması sonucu yaralandı. Karaman Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Tuba’nın kalbi durdu. Kalbin yeniden çalıştırılması için müdahale edildiği sırada bir acil servis doktoru, Tuba’nın babasına, "Kızını kurtaramayacağız. Zaten ölü olarak geldi" dedi. O doktora “aylıktan kesme” cezası verildi, Tuba ise 6 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.

Minik Tuba Nur Ekinci, olaydan 6 gün sonra tedavi gördüğü Meram Tıp Fakültesi’nde yaşamını yitirmişti ve doktor E.Ö.'nün acılı babaya tepkisi uzun süre konuşulmuştu. 

6 GÜN SONRA ÖLDÜ

Yapılan müdahale sonrası Tuba Nur’un duran kalbi yeniden çalıştırıldı. Hayati tehlikesi devam eden Tuba Nur, ambulansla Konya’ya Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Hastanenin Beyin Cerrahi Ünitesi Yoğun Bakım Servisi’nde tedavi altına alınan Tuba Nur, 6 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. Tuba Nur’un cenazesi Kılbasan Köyü’nde gözyaşları içinde defnedildi.

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILAN DOKTORA ’AYLIKTAN KESME’ CEZASI 

Karaman Valiliği, doktor E.Ö.’yü yayınlanan haberlerin ardından hakkında soruşturma başlatıp, görevinden uzaklaştırdı. Geçen 16 kasım günü aynı görevine yeniden başlayan Dr. E.Ö”ye disiplin cezası olarak, 657 sayılı Devlet Memuru Kanunu’nun 125’nci maddesince 1/30 oranında ’Aylıktan kesme’ cezası verildiği belirtildi.

MUHABİRİ DE ŞİKAYET ETTİ

Doktor E.Ö., olayın ardından haberi yapan DHA muhaberi Muammer Şen hakkında da ’Basın yoluyla hakaret’ suçundan Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Ancak şikayet üzerine konuyu inceleyen Cumhuriyet Savcılığı, ’Kovuşturmaya Yer Olmadığı’ yönünde karar verdi. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 12
  • salih 8 yıl önce Şikayet Et
    okumuş ama adam olamamış...
    Cevapla
  • Selman-ı Farisi 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne ceza vermişler be!!! İşte adaletimiz bu! Şimdi yaptığına bin pişman olmuştur. Pardon 1/30 pişman olmuştur.
    Cevapla
  • Ezo 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu mudur yani. O kadarcık para kesme cezası doktor müsveddesine bir zarar vermez görevden alınmalıydı!
    Cevapla
  • Narin 8 yıl önce Şikayet Et
    Daha fazla ceza almalıydı. O mesleğe layık biri değilmiş.
    Cevapla
  • aaa 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah ıslah etsin seni kadın.insanlara karşı bu kadar katı olmayın onun acısına ortak olaydın ne var.gün gelir aynısı başına gelir.yapmayın.umarım ders almışsındır..Allahtan af dile.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'a "terör örgütü" diyen İmamoğlu, metrolarda protesto edildi!
ABD'de gençler tekbir getirerek Filistin'e destek oluyor