Görülmemiş ittifak! PKK Türkiye'yi terk edecek!

PKK kurulduğundan beri hiç bu kadar zor duruma düşmemişti. Devletin, askerin, polisin motivasyonu ve halkın tutumu örgütü Türkiye'de bitirdi

Görülmemiş ittifak! PKK Türkiye'yi terk edecek!
Görülmemiş ittifak! PKK Türkiye'yi terk edecek!
GİRİŞ 27.04.2016 10:37 GÜNCELLEME 27.04.2016 17:49
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk, Güneydoğu ilçelerinde devam eden terör operasyonları sırasında bölgenin nabzını tuttu, bugünkü yazısında ise son duruma ilişkin gözlemlerini aktardı.

Bölgede, terörle mücadelede şimdiye kadar görülmemiş bir ittifak olduğunun altını çizen Öztürk, kaymakamından generaline, askerinden komiserine müthiş bir dayanışmanın sağlandığını aktardı.

DEFALARCA YARALANDIĞI HALDE SUR’DAN AYRILMAYAN KOMİSER…

Batı illerine gidebilecekken Nusaybin’i seçen genç bir kaymakamı, Cizre’de gönüllü olarak sokakta askeriyle birlikte operasyonu yöneten generali, defalarca yaralandığı halde Sur’dan gitmeyen, çatışmanın ortasında genç polislerle birlikte çamurun içinde çarpışan komiseri, polise elinde kumanyasıyla yiyecek götüren bir Rizeli askeri anlatan Kemal Öztürk, “hırslanmışlar, öfkeliler ve asla vazgeçecek gibi değiller, her şehit haberiyle daha da bileniyorlar” ifadelerini kullandı.

40 YILDIR GÖRÜLMEMİŞ BİR İTTİFAK

Öztürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her fırsatta askerine, polisine  sahip çıktığını “ya teslim olacaklar, ya da yok olacaklar” dediğini, Başbakan Davutoğlu’nun her hafta doğu illerine gidip halkın arasına girdiğini, Genelkurmay Başkanı’nın çatışma nerede alevlenirse oraya gittiğini, ordusunu teyakkuzda tuttuğunu hatırlatarak “terörle mücadelede, son 40 yılda görülmemiş bir ittifaktan bahsediyorum” dedi.

BÖLGE HALKININ DESTEĞİ DENGEYİ DEĞİŞTİRDİ

Bu ittifakta en önemli etken ise bölge halkının tutumu. Kürt halkı PKK’dan uzaklaştığı gibi, güvenlik görevlilerine de yoğun bir destek sağlıyorlar. Daha da önemlisi, PKK ve HDP’nin isyan çağrılarına itibar etmiyorlar. Kemal Öztürk’e göre bu durum, terörle mücadelede dengeleri değiştiren tarihi bir gelişme.

PKK YAKINDA TÜRKİYE’Yİ TERK EDECEK

PKK’yla kesinlikle masaya oturulmayacağının altını çizen Öztürk, örgütün Türkiye içinde tükendiğini ve yakın zamanda Türkiye’yi tamamen terk edeceğini belirtti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 88
  • gürkan 8 yıl önce Şikayet Et
    Bütün kalıntıları da tespit edildi tek tek temizlenecek pervasız eşkıyalar.
    Cevapla
  • 2023 8 yıl önce Şikayet Et
    daha beter olsunlar kefereler.satilmis misyonerler.
    Cevapla
  • temiz bey 8 yıl önce Şikayet Et
    ne demek terk edecek, Canlı bırakırsak ancak leşleri terk eder belki ? daha evvel kaçmış olanlarıda dışarda kovalıyacağız !BİLİNE !
    Cevapla
  • Faruk 8 yıl önce Şikayet Et
    Deli olmamak içten değil il ilçe merkezinde meydanlara bomba döşenirken hiç kimse görmüyor...
    Cevapla
  • ömer 8 yıl önce Şikayet Et
    o bölgedeki halk artık kendine çekidüzen versin teröre olan sempatisini desteğini çeksin aksi takdirde başlarına gelecek felaketleri çok iyi gördüler artık uyanma zamanı vatan bayrak devlet sevgi ve şefkatinden ve yardımından geri kalmasınlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den 36 milyar TL'lik görüşme! ABD'den açıklama geldi
Flaş gelişme! Beşiktaş, Nuri Şahin'le masaya oturuyor!