MİT'e yeni ayrıcalık!

MİT’e görev alanında kullanılmak üzere satın alacağı cihaz, silah ve taşıt gibi taşınır malları ‘kayıt altına almama’ ayrıcalığı verildi.

MİT'e yeni ayrıcalık!
MİT'e yeni ayrıcalık!
GİRİŞ 25.05.2016 04:38 GÜNCELLEME 25.05.2016 15:25
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün taşınır mallarının kayıt altına alınması, yönetimine ve iç denetimine ilişkin usul ve esasları belirleyen yönetmelikte düzenlemeye gidildi.

İŞLEM BELGESİ DÜZENLENMEYECEK

Yönetmeliğin “Giriş ve çıkış kayıt işlemleri esaslarını” düzenleyen maddesine, “Devlet İstihbarat Hizmetleri ve MİT Kanunu’nda yer alan görevlerin ifası amacıyla, satın alma yoluyla temin edilen ve üst yönetici tarafından kayda alınmaması uygun görülen taşınır mallar için işlem belgesi düzenlenmez” fıkrası ilave edildi.

Söz konusu “taşınır mallar” ileride kullanılmak üzere depolansa dahi işlem belgesi düzenlenmeyecek. Yönetmelikte, makine, alet, edevat, silah, taşıt, iş makinesi, büro makinesi ve döşeme mefruşatı ile benzeri demirbaş malzemeler “taşınır mal” olarak tanımlanıyor. Bu düzenlemeyle birlikte MİT, görev alanında kullanılmak üzere satın alacağı cihaz, silah ve taşıt gibi taşınır malları “kayıt altına almama” ayrıcalığına sahip oldu.

MİT’İN GÖREVLERİ

MİT, şu görevleri yerine getirmek üzere satın alacağı taşınır mallarla ilgili işlem belgesi düzenlemeyebilecek:

-Milli güvenlik istihbaratını devlet çapında oluşturmak,

-Devletin milli güvenlik siyasetiyle ilgili planların hazırlanması ve yürütülmesinde istihbarat istek ve ihtiyaçlarını karşılamak,

-Kamu kurum ve kuruluşlarının istihbarat ve istihbarata karşı koyma faaliyetlerine teknik konularda müşavirlik yapmak ve koordinasyonun sağlanmasında yardımcı olmak,

-İstihbarata karşı koymak.

YORUMLAR 42
  • Ezgi 7 yıl önce Şikayet Et
    Pireye kızıp yorgan yakmak bu... suistimal oşacağına şüphe yok. Fakir fukaranın parasını kimse gizli harcırah yapamaz
    Cevapla
  • Osmanlı Evladı 7 yıl önce Şikayet Et
    Çok tehlikeli bir durum Mit'e girecek bir casus neler yapabilir neler! Yani bomba, bombalı araç bile taşıyabilirler ve tamamen yasal olacak. Suistimalleri düşünemiyorum bile...
    Cevapla
  • YasinBaba 7 yıl önce Şikayet Et
    çok hassas mesleler suistimale eçık meseleler. vatansever kimseler devletimizin her organına girmelidir yoksa o görevalanları boşkalmaz masonlar zındıklar doluşur o kadrolara.
    Cevapla
  • Yörük KURT 7 yıl önce Şikayet Et
    Yeşillere ihtiyacımız vuku ettti.....
    Cevapla
  • legonzok 7 yıl önce Şikayet Et
    kendi iç kayıtlarında demirbaş olarak girilmesi lazım. hangi mitçinin elinde ne var ne yok en azından kurum içinde bilinmesi gerekir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?