Darbenin seyrini bu gözaltı değiştirdi

Bursa Jandarma Alay Komutanı Albay Akkuş'un gözaltına alınması ve çantasında ele geçirilen doküman, her şeyin seyrini değiştirdi.

Darbenin seyrini bu gözaltı değiştirdi
Darbenin seyrini bu gözaltı değiştirdi
GİRİŞ 18.07.2016 15:46 GÜNCELLEME 18.07.2016 15:53
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde  görevli olduğu iddiasıyla ülkede hakkında ilk yakalama kararı verilen askerlerden  Bursa Jandarma Alay Komutanı Albay Yurdakul Akkuş'un 15 Temmuz gecesi 01.00'de  gözaltına alınması ve çantasında ele geçirilen "yeni devlet yapılanması"na  ilişkin dokümanın bu girişimin seyrini değiştirdiği bildirildi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığından alınan bilgiye göre, 15 Temmuz  gecesi bir uzman çavuş, ülke yönetimine el konulduğunu ve sözde Bursa Sıkıyönetim  Komutanlığına İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş'un atandığını içeren bir  bildiriyi Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık'ın yanına giderek verdi. Bildiriyi okuyan Tümgeneral Saldık, söz konusu uzman çavuşu yumrukla darbedip durumu İl Cumhuriyet Başsavcılığına bildirdi.

Bunun üzerine Akkuş hakkında aynı gün saat 24.00'ten önce gözaltı  kararı çıkarıldı ve 01.00'de yakalandı. Akkuş, Türkiye'deki darbeci subaylar  arasında ilk gözaltına alınan kişi oldu. Makamında gözaltına alınan Akkuş'un  yakalanacağını tahmin etmediği için darbe sonucu iş başına geçecek askerlerin  isimlerinin yer aldığı sıkıyönetim atama listeleri ile "yeni devlet  yapılanması"na ilişkin dokümanı imha edemediği öğrenildi.

 

YORUMLAR 31
  • Abdülhamit 7 yıl önce Şikayet Et
    Tğmgenaral salduk gibi binlerce vatan sever komutanlarımız var elhamdulilah...
    Cevapla
  • özgür barut 7 yıl önce Şikayet Et
    bu bir şaşırtma olabilir, bu kadar gizli bir örgüt dokümanları kolay kolay yakalatmaz, ikinci bir darbe için yanlış yönlendirme yapılıyor olabilir
    Cevapla
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Tam deşifre oldular.İsim listeleri ile. Allahın da hesabı da var işte.
    Cevapla
  • rizeli 7 yıl önce Şikayet Et
    Yalovada Askerlik görevimi icra ederken sayın seyfullah paşamızı karşılamıştık Allah ondan razı olsun
    Cevapla
  • Kılıç Arslan 7 yıl önce Şikayet Et
    Bildiriyi okuyan Tümgeneral Saldık, söz konusu uzman çavuşu yumrukla darbedip durumu İl Cumhuriyet Başsavcılığına bildirdi. İşte adam gibi adam, işte bu milletin komutanı! Sizlerle bir kurtuluş savaşı daha kazanırız Allah'ın izniyle komutanım..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
22 yıldır çalıştığı belediyeye başkan oldu! Kazma kürek çalışmaya devam ediyor
Yunanistan ve Türkiye'nin ortak yemeği! En iyisi Türk mutfağından seçildi...