Patrikhane'den AİHM açıklaması

Fener Rum Erkek Lisesi Vakfı avukatı Gülten Alkan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kendilerine hiçbir zaman engel olmadığını belirterek, 'Biz Türk vakfıyız' dedi.

Patrikhane'den AİHM açıklaması
Patrikhane'den AİHM açıklaması
GİRİŞ 10.01.2007 18:35 GÜNCELLEME 10.01.2007 18:35

Fener Rum Erkek Lisesi Vakfı avukatı Gülten Alkan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kendilerine hiçbir zaman engel olmadığını belirterek, '36 beyannamesinde olmayan yerlerin satışı ile ilgili karar çıktı, biz Türk vakfıyız' dedi.

Fener Rum Erkek Lisesi Vakfı'nın AİHM'ye açtığı davada, Türkiye'nin vakfın mallarının iadesi ya da 910 bin Euro tazminat ödemesine karar verildi. Fener Rum Erkek Lisesi Vakfı'nın el konulan tapularıyla ilgili olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) açtığı dava sonuçlandı.

Davanın sonuçlanması ile ilgili olarak Fener Rum Vakfı Lisesi adına vakfın avukatı ve kurucularından Gülten Alkan bir basın açıklaması yaptı. Hükümetin yaptıklarını samimi bulduklarını ifade eden Alkan, bu durumun bir yerde kanunlar çerçevesinde tıkandığını belirtti.

Avukat Alkan, konuşmasında en büyük teşekkürün Türkiye Cumhuriyeti'ne olduğunu belirterek, 'Türkiye Cumhuriyeti bize hiç engel olmadı. Bizim itirazımız Yargıtay'ın 8 mayıs 1974'te aldığı kararınadır. Bu yüzden bu vakıf elimizden gidiyordu. Bu bir Türk vakfıdır. 36 beyannamesinde olmayan yerlerin satışı ile ilgili karar çıktı. Biz Türk vakfıyız. Biz bu yüzden vakıf olarak AİHM'ye başvurduk ve sonuçlandı' şeklinde konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hangisine ne kadar ödendi? KAAN mı yoksa F-35 mi? İşte ikisine harcanan tutar...
Cumhurbaşkanı Erdoğan tasarruf tedbirleri ile ilgili açıklama