AŞTİ'nin yeni yeri kesinleşti

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale edilen yeni otobüs terminali Mamak çöplüğünün yanında bulunan alana inşa edilecek.

AŞTİ'nin yeni yeri kesinleşti
AŞTİ'nin yeni yeri kesinleşti
GİRİŞ 21.09.2016 14:59 GÜNCELLEME 21.09.2016 14:59
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ankara Büyükşehir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yeni Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi (AŞTİ) ile birlikte Eskişehir Yolu, Konya Yolu, Samsun Yolu, Anadolu Bulvarı-İstanbul Çevre Yolu ile kesişimi ve Sincan-Ayaş Yolu kesişiminde yapılacak 5 cep terminalinin de hizmet vereceğini bildirdi.

MAMAK ÇÖPLÜĞÜNÜN BULUNDUĞU ALAN

Yeni AŞTİ'yi şehir dışına taşıdıklarını ve bunun için de gerekli yerin hazırlandığını belirten Gökçek, "NATO Yolu ve otobanın bulunduğu, eski Mamak çöplüğünün yanındaki 100 bin metrekarelik arsayı, 2 yıl içinde Ankara otobüs terminali yapılması şartıyla, bir konsorsiyuma ihale ettik." ifadesini kullandı.

Melih Gökçek, ihalesi tamamlanan yeni otogar projesinin hazırlanmakta olduğunu ve bir süre sonra saha çalışmalarına başlanacağını vurguladı.

YORUMLAR 4
  • cihat 7 yıl önce Şikayet Et
    Çöplüğemi yapacaklar.akıncılar üssü ne güne duruyo.
    Cevapla
  • Hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    Toplu taşıma hic düşünülmemiş ve o bölgenin tarafıgi zaten kaldirmiyo o zaman ne olacak
    Cevapla
  • Fahri Yıldız 7 yıl önce Şikayet Et
    guzelim asti neden tasiniyor. metro gidiyor, havalimanina aktarma yapiliyor. durup dururken ankara nin bir ucuna neden böyle bir şey yapiliyor ankamis değilim. yanlis bir karar.
    Cevapla
  • Mahoni 7 yıl önce Şikayet Et
    Halooooo sayin baskanim iyisin Hossun da Otobüs Terminali Havaalani Trengari ve Metronun yanina olur ki yolcular ondan O na rahatca Aktarma yapabilsin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İnsansız kara aracı BARKAN, yeni silahıyla sahada
BM'nin tarihi Filistin kararı İsrail'i çıldırttı! Kürsüde antlaşmayı parçaladı