PKK'ya düzenli maaş ödüyorlar!

Türk askerinin Başika’daki varlığından rahatsız olan Irak hükümetinin, on binlerce kişiyi katleden 130 PKK’lıya her ay düzenli maaş ödediği ortaya çıktı.

PKK'ya düzenli maaş ödüyorlar!
PKK'ya düzenli maaş ödüyorlar!
GİRİŞ 12.10.2016 06:19 GÜNCELLEME 12.10.2016 06:19
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Başika’da Peşmergelere eğitim veren Türk askerinin varlığından rahatsız olan Irak Merkezi Hükümeti, Türkiye’den askerlerini Irak’tan çekmesini istedi. PKK’ya kucak açan Irak hükümetinin bu teröristlerden neden rahatsız olmadığı ise Al Quds Al Arabi Gazetesi’nin haberiyle ortaya çıktı.

PKK'YA DÜZENLİ MAAŞ

Gazete, 10 Ekim sayısında ‘Irak’ta Türk askeri istemiyoruz’ yaygarası koparan Irak merkezi hükümetinin, iki yıldan beri Musul Şengal'daki 130 PKK’lıya her ay düzenli olarak maaş ödediğini yazdı. İşte Irak Savunma Bakanlığı'na dayandırılan haberin detayları: Ağustos 2014’te Ezidileri DAEŞ’ten kurtarmak için Sincar Dağı’na yerleşen 130 PKK’lı hükümetle anlaşma yaptı.

BARZANİ BİLE BÖLGEYE GİREMEDİ

Maaş bütçesi paralı askerlerden oluşturulan Şii Haşdi Şabi milislerine ayrılan paydan sağlandı. Karşılığında PKK, Sincar başta olmak üzere bölgeye başka bir örgütü sokmadı. Mesud Barzani’nin bile bölgede etkin olmasını yine PKK engellendi. 

AKŞAM

YORUMLAR 24
  • Kürt oglu Kürt 7 yıl önce Şikayet Et
    Elin iraki bize ne bizdeki aylikci pkk lilar nedir aci olanda bu
    Cevapla
  • elbistanli 7 yıl önce Şikayet Et
    adamlar 130tanesine oduyormus biz binlerce pkkliya yillardir maas oduyoruz bak o aciga alinan pkkli ogretmenler yarin birgun yine donecek bizde odemeye devam edecez
    Cevapla
  • tachiwaza 7 yıl önce Şikayet Et
    Bizde ödüyoruz pkk.lılara maaş. Millet vekili olsun, amir olsun, müdür olsun, asker veya polis olsun, savcı, hakim, doktor, memur olsun bu saydığım mesleklerin içinde hep pkk. vardır bizde ödüyoruz maalesef.
    Cevapla
  • osman 7 yıl önce Şikayet Et
    adam abd kuklası sahibi ne derse onu yapıyor yoksa koltuk gider daha olmazsa kelle gider adamın eli mahkum abd nin av tazısı böyle olur
    Cevapla
  • Ersoy21 7 yıl önce Şikayet Et
    Iraka harekat düzenleyelim.Ne kadar PKKlı varsa gebertelim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hakim Ziyech iddiası: Al-Shabab'a gidecek! Galatasaray'a piyango vurdu
AK Parti'de değişim: 2K formülü