İşe yaramadı! 2 ayda kaldırıldı

Havalimanının ana girişine deneme amaçlı konulan x-ray araç tanıma sistemleri, uygun şartları tanımadığı gerekçesiyle kaldırıldı

GİRİŞ 05.11.2016 15:25 GÜNCELLEME 05.11.2016 15:48
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

ATATÜRK Havalimanı'nda yaşanan bombalı saldırı ve darbe girişiminin ardından güvenlik uygulamaları kapsamında araçların aranması için ana giriş noktasına konulan X-RAY cihazı uygun şartları karşılamadığı gerekçesiyle 2 ay sonra kaldırıldı.

Atatürk Havalimanı'nda ana giriş noktasındaki araçların aramasında hem trafik yoğunluğu azaltmak amacıyla deneme amaçlı olarak Ağustos ayında araçların aranması için yurt dışından getirilen X-RAY cihazı konuldu. Yapılan testler sonucunda konulan X-RAY cihazının uygun şartlar taşımadığı tespit edilerek kaldırılması talep edildi.

X-RAY cihanın kaldırılmasının ardından ana giriş noktasında araç aramaları rutin bir şekilde devam ederken, yoğunluğu azaltmak için alınan önlemler kapsamında polis ekiplerinin araç arama celplerinin sayısı arttırıldı. Yetkililer, kaldırılan X-RAY'in yerine başka bir firma tarafından üretilen X-RAY araç tanıma sisteminin test amaçlı olarak giriş kapısına tekrar konulacağını söylediler.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • fth23 7 yıl önce Şikayet Et
    en iyi xray istihbarattır.oraya kadar bombalı araçı veya kişileri sokmamaktır.en çok bunun üstünde durmalıyız bence
    Cevapla
  • Alee 7 yıl önce Şikayet Et
    Yenisini koyana kadar dursaydı ya görüntü olur.
    Cevapla
  • Nubar 7 yıl önce Şikayet Et
    aman iyi deneyin !
    Cevapla
  • deli dumrul 7 yıl önce Şikayet Et
    Avrupanın en büyük havalimanlarından biri deneme tahtası mı ki? Olmadı sök gitsin. Araştıracaksın, inceleyeceksin, dünyadaki örneklerine bakacaksın, en iyisini takacaksın. Güvenlik ciddi iştir. Telafisi mümkün değildir. Anlayan da anlamayan da konuşuyor.
    Cevapla
  • deli dumrul 7 yıl önce Şikayet Et
    Argesiz yapılan bir yatırım Sonuç hüsran.
    Cevapla
  • Karaalioglu 7 yıl önce Şikayet Et
    Argesiz yatrım ne demek? Hali hazırda kullanılan bir sistemi deneme amaçlı kurdular zaten. Orada o sistem işlemedi. Farklı bir sisteme dönülecek. Ne meraklısınız kötülemeye. Asıl hüsran sizin gibilerin direk eleştiriye geçmesi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arda Güler gol sevincinin anlamını açıkladı! İslam alemini gururlandıran mesaj
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar