Erdoğan: Kanını yerde bırakmayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kaymakam Safitürk'ün cenaze töreninde yaptığı konuşmada 'Kanını yerde bırakmayacağız' dedi. Baba Asım Safitürk ise, kendi oğlunun Cenaze Namazı'nı kıldırdı.

GİRİŞ 12.11.2016 16:13 GÜNCELLEME 12.11.2016 17:38
Bu Habere 105 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin Derik'te teröristlerce katledilen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün cenaze törenine katıldı. 

Derik'te PKK'lı teröristlerce katledilen Kaymakam Safitürk'ün cenazesi, helallik için Sakarya'daki baba evine getirildi. Tören katılım yoğun olurken, Cenaze Namazı'nı baba Asım Safitürk kıldırdı.

'KANINI YERDE BIRAKMAYACAĞIZ'

Törende konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Biz Muhammed Fatihlerimiz'in kanını yerde bırakmayacağız.'' dedi. Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Bu alçaklar, bu ahlaksızlar, bu adiler zannediyorlar ki Kandil'de, şurada burada alçakça yaptıkları bu suikastlarla bir yere varacaklar. Varamayacaklar. Biz Muhammed Fatihlerimizin kanlarını yerde bırakmayacağız. Allah'ın izniyle bunların kökünü kazıyacağız. Eğer bunların kökünü biz kazıyamazsak bunun hesabını indi ilahide veremeyiz."

'ALLAH NE DEMİŞ, BİZİ O İLGİLENDİRİR'

Şahsa karşı işlenen suçlarda af yetkisinin şahsa varislerinde olması gerektiğine dikkat çeken Erdoğan, ''İdamla ilgili konu zaten gündemdedir. Parlamento da bu kararı verdikten sonra 'Cumhurbaşkanı olarak bu kararı ben onaylarım' dedim ve bununla ilgili kararı Batı veremez, bununla ilgili kararı biz veririz. Şahsa karşı işlenmiş suçun affedicisi o şahsın varisleridir, devlet değildir. Bu, devlete karşı işlenmiş bir suç değildir. Devlete karşı işlenen suçları devlet affedebilir, o ayrı mesele. Ama şahsa karşı olanda tek af yetkisi onun varislerindedir. Dolayısıyla George şöyle demiş, Hans böyle demiş onlar bizi ilgilendirmiyor. Allah ne demiş. Bizi o ilgilendiriyor." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 105
  • EMRE CAN 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamlar ASLA O ceza evinden çıkamamalılar.
    Cevapla
  • halil 7 yıl önce Şikayet Et
    mekanın cennet olsun saygıdeger kardeşımız bir muhamed fatıh gıder binlerce muhamed fatihler gelir 75 milyon senınle dıyoruz mekanın cennet olsun
    Cevapla
  • osman 7 yıl önce Şikayet Et
    merhum m akifin tarif ettigi asımın nesli bu olsa gerek allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun pkk lıya sahip çıkan kk şehit ailesine gidecekmi görecegiz
    Cevapla
  • vanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah o munafiklara firsat vermesin. Allah kahhar ismi hürmetine kahretsin onlari.
    Cevapla
  • GOKTURK 7 yıl önce Şikayet Et
    allah ne dediyse guzel demis o dediyse bize uygulamak kalir ammenna ve saddakna
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İngiltere'den Avrupa'nın ilk nükleer adımı
Uçağın iniş yaptığı anlarda yaşanan ilginç diyalog: Helal olsun pilota kesin Karslı