Baransu'nun tutukluluk hali sürecek

"Balyoz Planı" davasında yargılanan bazı sanıklara kumpas kurulduğu iddiasına ilişkin davada, sanık Mehmet Baransu'nun tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Baransu'nun tutukluluk hali sürecek
Baransu'nun tutukluluk hali sürecek
GİRİŞ 23.11.2016 14:24 GÜNCELLEME 23.11.2016 14:24

Beraat kararıyla sonuçlanan "Balyoz Planı" davasındaki bazı sanıklara kumpaskurulduğu iddiasına ilişkin tutuklu sanık Mehmet Baransu ile firari sanık Tuncay Opçin'in 75 yıla, diğer sanıklar Ahmet Altan, Yasemin Çongar ve Yıldıray Oğur'un 52,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi. 

Duruşmada 47 müştekinin avukatlarınca mahkemeye sunulan dilekçelerle davaya müdahillik talebinde bulunuldu.

Savunması sorulan tutuklu sanık Mehmet Baransu, davaya ilişkin iki iddianame olduğunu, birinin çöpe atıldığını, birisiyle yargılama yapıldığını savunarak, cezaevinde avukatıyla görüşmesi için yeterli zaman verilmediğini, davaya ilişkin belgelerin kendisine tebliği edilmediğini, savunma hakkının kısıtlandığını ve savunmasını hazırlamak için kendisine gerekli kolaylığın sağlanmadığını öne sürdü.

Davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme, tutuklu sanıklardan Mehmet Baransu'nun üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, delil durumu ve savunmasının henüz alınamamış olması gerekçeleriyle bu halinin devamına hükmetti. 

Baransu'ya savunmasını hazırlaması için süre veren mahkeme, duruşmayı 15 Şubat 2017'ye erteledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Para ve sermaye piyasalarına vergi müdahalesi
Tavuk altın yumurtladı - 2 Mayıs günün gazete manşetleri