Emekli subaylar Özkök'ün yanında

Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD)'un Manisa Şubesi'nin açılışında konuşan emekli komutanlar Cumhurbaşkalığı için gönüllerindeki adayı açıkladılar.

Emekli subaylar Özkök'ün yanında
Emekli subaylar Özkök'ün yanında
GİRİŞ 26.02.2007 21:00 GÜNCELLEME 26.02.2007 21:00

Türkiye Emekli Subaylar Derneği'nin (TESUD) 32. Şubesi Manisa'da açıldı. 50 üyesi bulunan TESUD Manisa Şubesi'nin kurucu başkanları, Konak İşhanı'ndaki dernek binasında basının karşısına çıktı.

Kurucu başkanlar, emekli Kıdemli Albay Özcan Ercan, emekli Yarbay Bekir Kılıç, emekli Kıdemli Binbaşı Nihat Akyol, emekli Kıdemli Binbaşı Serhat Karadeniz ve emekli Binbaşı Melih Solakoğlu'nun ortaklaşa yaptıkları basın toplantısında bildiriyi Özcan Ercan okudu.

Emekli Albay Ercan, 5 Nisan 1984 yılında kurulan derneğin merkezinin Ankara'da olduğunu hatırlatarak, Türkiye'de geç de olsa 32. şubeyi Manisa'da açmanın gururunu yaşadıklarını olduklarını söyledi.

Manisa'da gerekli üye sayısını bulamadıkları için geç faaliyete başladıklarını belirten Ercan, Türkiye geneli üye sayılarının ise 9 bin 995 olduğunu, 10 bininci üyeyi Manisa şubesinden çıkaracaklarını dile getirdi.

18 Mart'ta genel kurul yapacaklarını aktaran Ercan, başkan ve yönetim kurulu üyelerini bu genel kurulda belirleyeceklerini kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bekasını savunucu, ülkenin ve ulusun bölünmez bütünlüğünü koruyucu yönde çalışmalar yapacaklarını ifade eden Ercan, amaçlarını şöyle sıraladı, 'Vatan, ulus ve bayrak sevgisini yüceltmek. Üyelerin yasalardan doğan hak ve menfaatlerini gözetmek ve geliştirmek. Sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak. Askerlik mesleğine ilişkin ortak anılarını yaşatmak, zor durumda olanlarına yardım etmek, aralarındaki dayanışmayı güçlendirmek ve Atatürkçü gençlerin yetiştirilmesine katkıda bulunmak.'

Basın açıklamasının ardından gazetecilerin Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök'ün cumhurbaşkanlığına aday olacağı söylentileriyle ilgili sorularını cevaplandıran Özcan Ercan, 'Hilmi Özkök'ün cumhurbaşkanlığı adaylığıyla onur duyarız. Laik Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne yakışan birinin aday olmasını istiyoruz. Bu vasflar Hilmi Özkök'te mevcuttur.' diye konuştu. Özkök'ün adaylığıyla ilgili diğer bir açıklamayı da emekli Kıdemli Binbaşı Akyol yaptı. Akyol, 'Bugünden itibaren sivil toplum kuruluşu olma özelliği taşıyoruz. Her şeyin demokrasi kuralları içinde hallolmasını isteriz.' dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Futbol dünyasında bir devir Arda Güler için sona eriyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kongre sürecini başlatacağız