Savcıya saldıran DHKP-C’liler yakalandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Cumhuriyet Savcısı Evliya Çalışkan’a Sultangazi’de silahlı saldırı düzenleyen 3 DHKP-C’li gözaltına alınarak tutuklandı.

Savcıya saldıran DHKP-C’liler yakalandı
Savcıya saldıran DHKP-C’liler yakalandı
GİRİŞ 21.12.2016 17:37 GÜNCELLEME 22.12.2016 12:08
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayında nöbetten çıkan terör suçları savcısı Evliya Çalışkan’ın aracına 7 Aralık 2016 saat 21.15 sıralarında TEM Sultangazi sapağı civarında seyir halindeyken ateş açılmıştı. Otomobile 3 kurşun isabet ederken savcı ve koruması saldırıyı yara almadan atlatmıştı. Silahlı saldırının ardından İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri araştırma başlattı. 

TUTUKLANDILAR

Yapılan araştırmada, aynı istikamette hareket eden başka bir araçtan ateş açıldığı belirlendi. Kamera görüntüleri ve teknik çalışmada, saldırının DHKP-C örgütü üyelerince gerçekleştirildiği tespit edildi. Saldırıyı düzenleyenlerin kimlik ve adreslerinin deşifre edilmesinin ardından Terörle Mücadele Operasyon Timleri ve Özel Harekat Timleri operasyon düzenledi. Operasyonda, DHKP-C’li G.K, R.Ö ve U.G.A gözaltına alındı. 3 kişi emniyetteki sorgularının ardından çıkarıldıkları adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 15
  • MehmetAli 7 yıl önce Şikayet Et
    Yeter yahu vatan hainlerin daha ne kadar bekleyeceğiz..
    Cevapla
  • yunus 7 yıl önce Şikayet Et
    tutukladin ne olacak besliyip barindiracaksin kisas lazim idam lazim sular o zaman durulur
    Cevapla
  • sdf 7 yıl önce Şikayet Et
    sıkın kafalarına ne tutukluyorsunuz
    Cevapla
  • anti zaza 7 yıl önce Şikayet Et
    niye tutukluyorsunuz yazik ....chp mahkesine gelir diktator erdogan der parlementer sistem laiklik deas el nusra der...sonra bi bakarsiniz hakim baska mevzudan ceza verir...tutuklamayin devlete silah dogrultan silahi yer
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Abi ben ne zaman yakalananlarin kafasina bilerek ve isteyerek bir kurşun sıkılarak idam edildi diye guzel bir haber okuyacağim..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika... Erdoğan ile Özel görüşmesi başladı!
Para ve sermaye piyasalarına vergi müdahalesi