Baraj kenarında 2 bin yıllık meteor parçası buldu

Baraj kenarında gezerken 2 bin yıllık meteor parçası buldu.

GİRİŞ 05.05.2017 16:04 GÜNCELLEME 06.05.2017 00:54
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde esnaf Ömer Faruk Yılmaz, gezerken bulduğu yaklaşık 1 kilogram ağırlığındaki meteor parçasını görünce şok oldu.

Bulduğu meteor parçasını internet üzerinden satışa koyan Ömer Faruk Yılmaz, yaptığı araştırmalar sonucu taşın gramının 30 ile 50 dolar arasında değiştiğini öğrendiğini tamamının yaklaşık 100 bin TL değerinde olduğunu söyledi.

Baraj kenarında gezerken meteor parçasını bulduğunu belirten esnaf Ömer Faruk Yılmaz, “Belli aralıklarda baraj kenarına gelerek geziyorum. Bir gün gezerken yerde bir taş dikkatimi çekti. Dikkatimi çeken taşı elime alarak kontrol etmeye başladım. Diğer taşlardan oldukça farklıydı. Kütlesinin ağır olduğunu anladım.

Taşı alıp iş yerime getirdim. Matkap ile delmeye çalıştım. Delme esnasında taş üzerinden kıvılcımlar çıkmaya başladı. İnternet üzerinden taş hakkında bilgi edinmeye başladım. Elde edindiğim bilgilerle taşın meteor parçası olduğunu düşündüm. Taştan numune alarak araştırma merkezlerine yolladım.Araştırma merkezi yetkilileri taşı inceleyerek bana taşın yaklaşık 2 bin yıllık bir meteor taşı olduğunu söyledi. Eğer meteor parçasını satabilirsem iş yerimi büyüterek yeni bir araba satın almayı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 27
  • Battal Gazi 6 yıl önce Şikayet Et
    öyle yağma yok yetkili bir kurumdan göktaşıdır şu tip ve özelliklerdedir diy bir resmi rapor yoksa değeri O tl,
    Cevapla
  • İsviçreliii 6 yıl önce Şikayet Et
    100 tl ye satarsan dua et.benden 15 tl kargoda sana ait .
    Cevapla
  • Meteo 6 yıl önce Şikayet Et
    Memleketin taşı toprağı altın be. Biz de taş mı yesek ne yapsak :))
    Cevapla
  • Hacamat 6 yıl önce Şikayet Et
    Hehe o mityorayt sa bende Bende astroidim. Hemen hemen aynısından bendede var. O eski çağlardaki demir işleme ocaklarından çıkan metal crufuna benziyor. Meteorlarda öyle oyuklar olmaz ayrıca daha şekilli ve parkmak izi denen yüzey izleri olması gerek. Atmosfere girince yandığı içinde fusion crust denen 1 mm den ince bir siyah yanık tabakası olmalı. Şekile bakınca bir tarafın paslı metal parçası diğer tarafında taşımsı curuf olduğu görülüyor. Meteorlar genelde homojen yapıdadır. Eğer tübitak onaylı bir raporun yada paris veya ingilteredeki meteor analiz merkezinden alınmış bir raporun yoksa satabilmen çok zor.
    Cevapla
  • ankaralı 6 yıl önce Şikayet Et
    bi test istasyonu mu kursam baksanıza her taş bulan numune yolluyor, her numuneden bin lira alsam köselik olurum:)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rekabet kızıştı, kasko fiyatları dip yaptı!
Hamas: İsrail'in yeni engelleri olmadığı sürece atmosfer olumlu