15 Temmuz kahramanlarına psikolojik destek!

Üsküdar Belediyesi, ‘15 Temmuz Psikolojik Destek ve Yaşam Merkezi’nde mili mücadelenin kahramanlarına destek olmaya devam ediyor.

15 Temmuz kahramanlarına psikolojik destek!
15 Temmuz kahramanlarına psikolojik destek!
GİRİŞ 05.07.2017 16:30 GÜNCELLEME 05.07.2017 16:30

Üsküdar Belediyesi’nin çeşitli üniversite ve sivil toplum örgütlerinin desteğiyle o gece çatışmaların en ağır şekilde yaşandığı Çengelköy’de başlattığı psikolojik destek hizmeti ile gazilere, gazi ve şehit ailelerine ve tüm 15 Temmuz kahramanlarına hizmet veriliyor. 

20 gönüllü psikologun hizmet verdiği merkezde psikiyatrik ve psikolojik desteklerin yanı sıra saha çalışmaları ile şehit ve gazi ailelerine düzenli olarak ziyaret de gerçekleştiriliyor. Hafta içi ve hafta sonu her gün açık olan merkez, şehit ve gazi çocuklarına yönelik çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. 

‘’15 Temmuz gibi bir ihanet tarihte ilk’’

Yapılan bu çalışma ile 15 Temmuz kalkışmasında mağdur olan insanlara destek olmayı hedeflediklerini vurgulayan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ‘’Ülkemiz tarihin çeşitli sayfalarında saldırılara ve ihanetlere sahne oldu. Ancak 15 Temmuz gibi bir ihanet tarihte bir ilk. Çünkü o gün bu milletin imkânlarıyla bir yerlere gelmiş hainler, silahlarını bu masum millete çevirdi. Şimdi bizlere düşen bu hainlere bir daha fırsat geçmemesi için elimizden geleni yapmak ve o gün mağdur olan vatandaşlarımıza destek olmak. Biz de bu amaçla o gece çatışmaların en yoğun yaşandığı Çengelköy’de ‘15 Temmuz Psikolojik Destek ve Yaşam Merkezi’ni kurduk. 15 Temmuz’un yıl dönümü yaklaşırken, o günü unutturmamak için ne gerekiyorsa yapacağız’’ dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gabar’a iki yeni sondaj kulesi geliyor! 40 tır ile tanışanacak
Uzaylılar neden bizimle iletişime geçmiyor? Bilim adamları açıkladı...