Atatürk'e mason diyen asker için flaş karar!

Sosyal medyadaki paylaşımlarında Atatürk'ün "mason" olduğunu iddia eden uzman erbaşın, "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçundan tutuklanmasına karar verildi.

Atatürk'e mason diyen asker için flaş karar!
Atatürk'e mason diyen asker için flaş karar!
GİRİŞ 23.08.2017 12:22 GÜNCELLEME 23.08.2017 12:23
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Kumburgaz Jandarma Özel Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda uzman erbaş olarak görev yapan Erdal Kaya'nın sosyal medyadaki hesabından Atatürk'e hakaret ettiği iddiası çalıştığı kurum tarafından savcılığa bildirildi. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine gözaltına alınan uzman erbaş Kaya, tutuklanması talebiyle hakimliğe sevk edildi. 

Sevk yazısında, şüphelinin 16 Aralık 2016'da sosyal medya hesabından "M.Kemal'in eline dikkat" ibaresi ile Atatürk'ün bir grup arkadaşı ile çektirdiği fotoğrafı koyarak mason olduğu iddiasında bulunduğu, 16 Nisan 2017'de "Ben şaşırmadım siz şaşıracaksınız" başlığı ile Atatürk'ün misafirlerinin bulunduğu bir fotoğrafı koymak suretiyle Atatürk'ün Türk kadınlarını İran Şahı'na takdim etmiş gibi gösterilmeye çalışıldığı öne sürüldü. Sevk yazısında, şüphelinin bu şekilde atılı suçu işlediği gerekçesiyle tutuklanması talep edildi.

Büyükçekmece 2. Sulh Ceza Hakimliği, şüpheli Kaya'nın "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçundan tutuklanmasına karar verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 46
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Masonluk suç mu? Kusurmu? O zaman kapat gizli locaları , masonları tutukla! Eyyam yapma mahkeme efendi..
    Cevapla
  • birturk 6 yıl önce Şikayet Et
    Masonlardan bu kadar tiksinen mahkemeler.neden turk mason localarını kapatmıyor.yani turkiyede mason yokmu.dag faremi dogurdu
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Ozgur ve demokrasi ve laik ulkeyiz ya kimse allah cc ve peygamberine sav laf sozliyemez bilin soyliyende yanacak gerisi teferruat
    Cevapla
  • AH. 6 yıl önce Şikayet Et
    hakaret ayri. ama ben hicbirzaman hicbirsekilde sevmiyorum bir kurtaricim var oda Rasulullah tır.seriattir sunneti seniyyemizdir.
    Cevapla
  • Bir Müslüman 5 yıl önce Şikayet Et
    Slm kardes kurtarici tek ve tek Cenabi Allah tir. Zümer sûresinin 43 ve 44. âyetlerinde şefaatin sadece Allah'ta olduğu yazılıdır.
    Cevapla
  • mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Adamsın.
    Cevapla
  • LEKU 6 yıl önce Şikayet Et
    Masonun ne demek olduğunu bilmeden yorum yapmayınız lütfen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Aynı kentte 2 kilometre mesafede sıcaklık farkı 12 derece!
İstanbul'da faciadan dönüldü! Uçağın iniş takımları açılmadı