Özköse ve Atmaca'ya hapis cezası!

6-7 Ekim olayları nedeniyle Selahattin Demirtaş'la ilgili sosyal medyadan paylaşım yapan gazeteci Adem Özköse ve Hüda-Par Yüksek İstişare Üyesi Süleyman Atmaca'ya ceza verildi.

Özköse ve Atmaca'ya hapis cezası!
Özköse ve Atmaca'ya hapis cezası!
GİRİŞ 20.10.2017 11:29 GÜNCELLEME 20.10.2017 12:08
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

6-7 Ekim olayları sırasında PKK destekçilerini sokağa davet ederek olaylardan sorumlu tutulan HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'la ilgili sosyal medya üzerinden paylaşım yapan gazeteci Adem Özköse ve Hüda-Par Yüksek İstişare Üyesi Süleyman Atmaca 2 yıl 15 gün hapis cezası verildi.

Selahattin Demirtaş'ın avukatı Mahsuni Karaman, hapis cezası kararını emsal kabul edileceğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a açılan davaya da sunacaklarını açıkladı.

Özköse'nin yaptığı paylaşım



ÖZKÖSE'NİN SAVUNMASI

Ankara 30'uncu Asliye Mahkemesi'nce 2 yıl 15 gün hapse mahkum edilen Adem Özköse mahkeme kararı sonrası, "6-7 Ekim olaylarında Selahaddin Demirtaş halkı sokağa çağırarak 40 civarında vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden oldu. Bende bu nedenle iddianamede belirtildiği gibi twetter hesabımdan ‘vatandaşlarımızın katili Selahaddin Demirtaş isimli provokatöre hesap sorulmalıdır’ şeklinde bir tweet attım. Bu tweet düşünce özgürlüğü kapsamına girmektedir" açıklamasını yaptı.

Kaynak: Yenişafak

YORUMLAR 54
  • sami 6 yıl önce Şikayet Et
    aman ya rabbi bu nasıl ülke, hala fetö ve teröristlerle beraber faaliyet gösterenler aklanıyor, doğru söyleyen masum adama en ağır ceza veriliyor,böyle skandal bir karar veren hakim nasıl görevde kalabiliyor hayret
    Cevapla
  • yabancı 6 yıl önce Şikayet Et
    bu kararı veren başka ülkede yaşıyor herhalde.
    Cevapla
  • demir ersoy 6 yıl önce Şikayet Et
    Peki 52 masum insanı vahşice katl ettirenler ne ceza alacak merak ediyorum bu karara göre her an serbest bırakılabilir
    Cevapla
  • minber 6 yıl önce Şikayet Et
    bu kararı veren hakim terör örgütü üyeliğinden hemen ihraç edilip yargılanmalıdır burdan bende diyorum demirtaş provakatördür terörist yardım ve yataklıkcısıdır. öle olmasaydı hapiste olmazdı.
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    yorum yapmayarak bu ilginç kararı Protesto ediyorum..!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TFF'nin, imza sayısı toplanamadı iddiasına Kulüpler Birliği'nden belgelerle cevap!
Mehmet Şimşek ve kredi iddiaları sonrası IMF'den Türkiye açıklaması