Bakanla Erdoğan'ın CHP'li belediye diyaloğu

Veysel Eroğlu, atık sular nedeniyle CHP'li belediyelere ceza kesilmesini önerdiğini; ancak Erdoğan'ın "Ceza kesmekle olmaz. Oraya tesis kurun" talimatı verdiğini söyledi.

Bakanla Erdoğan'ın CHP'li belediye diyaloğu
Bakanla Erdoğan'ın CHP'li belediye diyaloğu
GİRİŞ 28.12.2017 14:00 GÜNCELLEME 28.12.2017 14:01
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, atık sular nedeniyle CHP'li belediyelere ceza kesilmesini önerdiğini; ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ceza kesmekle olmaz. Oraya tesis kurun" talimatı verdiğini söyledi.

Bakan Eroğlu ,Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı arıtma tesisi diyaloğunu anlattı,

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Belediyelere ceza kesmekle olmaz, bunu siz yapın" talimatı sonucu Marmara Bölgesi'nde bulunan Ergene Havzası'nda 13 adet atık su arıtma tesisi kurulduğunu açıkladı.

 

 

CEZA KESMEKLE OLMAZ

Bakan Eroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aralarında geçen diyaloğu şu sözlerle aktardı: "Ergene ile ilgili Cumhurbaşkanımız bir gün beni aradı. Oradaki fotoğrafları televizyonda görmüş. Veysel Hoca dedi, Ergene'nin hâli ne olacak? Ben de dedim ki 'Artık ceza keseriz. Atık su arıtma tesisi yapmayalım. Belediyelere ceza keseriz. Bunların hepsi CHP'li belediye.' Dedi ki, 'Ceza kesmekle olmaz. Bunu siz yapın'. Biz buradaki bütün belediyelere 13 tane atık su arıtma tesisini yaptık. En son Keşan'dakini de 29 Kasım'da tamamladık. Burada bütün atık su arıtma tesisleri bitti. Sanayidekileri de önümüzdeki yıl bitiriyoruz.

SON 44 YILIN EN KURAK YILI

Veysel Eroğlu, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda 2017 yılı faaliyet raporunu açıkladı. Ülkedeki kuraklık sorunundan bahseden Eroğlu, 2017’nin son 44 yılın en kurak yılı olduğunu açıkladı. Bakanlık olarak son 15 yılda 158 milyar liralık yatırım yaptıklarından söz eden Eroğlu, 508 baraj, 513 HES, 327 gölet ve 193 iç suyu tesisi ile birlikte toplam yedi bin 200 tesisinin açılışını gerçekleştirdiklerini açıkladı.  2017’de yapılan tesisler arasında 111 baraj, 38 gölet, 184 sulama tesisi, 28 içme suyu tesisi, 147 taşkın koruma tesisi, 14 grup ağaçlandırma alanı ve iki meteoroloji tesisi bulunuyor. 

Bakan Eroğlu konuşmasının devamında şu bilgileri verdi: “Türkiye yarı kurak iklim bölgesinde bulunuyor. Türkiye su zengini değildir. Yağışlar gerçekten çok düştü. Su ihtiyacının en fazla olduğu yaz aylarında yağış olmuyor. Dolayısıyla kış ve ilkbahar aylarında yağan yağışı biriktirip yaz aylarında kullanmamız lazım. Çünkü kış aylarında sulama olmuyor. Yaz aylarında insanlar daha çok su kullanıyor. Bu nedenle suyu biriktirmek için barajlar yapmamız gerekmektedir. Yoksa son 44 yılın en kurak yılı olan bu yıl, biz su veremezdik. 2017 yılında da yağışlar gerçekten çok azaldı.

YORUMLAR 5
  • Birisi-22 6 yıl önce Şikayet Et
    Hala anlamış değiller, suyu tasarruflu kullanmakla, baraj yapmakla olmaz, her yeri sulayamazsınız, ağaç dikin kardeşim AĞAÇÇÇÇ, kuraklığa çözüm ve her yeri sularsınız
    Cevapla
  • Paşabey 6 yıl önce Şikayet Et
    Mallar duysun.
    Cevapla
  • cenk 6 yıl önce Şikayet Et
    reis ya işte bu. muhalefette olsa önce insanı düşünüyor.
    Cevapla
  • bülent 6 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun, devlet adamlığı budur.
    Cevapla
  • Bizden biri 6 yıl önce Şikayet Et
    Karadeniz bölgesinde sürekli yağış var. Buralarda biriktirilen suyu batı bölgelerimize boru hatlarıyla gönderebiliriz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı
Naci Görğür, 'şakası yok' diyerek açıkladı: 'Buralar 9 şiddetine maruz kalacak'