Engelli gence kâbusu yaşatmışlardı! Ceza kesildi

Adana'da işitme engelli genci dolmuşta darbettikleri iddiasıyla tutuklanan 4 şüpheliden biri tahliye edilirken, zanlılar hakkında yaralama suçlamasıyla 4,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

GİRİŞ 29.01.2018 13:10 GÜNCELLEME 29.01.2018 14:00
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Merkez Seyhan ilçesi Eminağa Caddesi’ndeki evine gitmek için 11 Ocak'ta dolmuşa binen işitme engelli Agit Acun'u (20), araçta darbettikleri iddiasıyla tutuklanan şüpheliler Ahmet G. (20), Çağrı Can Ç. (20) İsmail K. (20) Ahmet B. (19) hakkındaki soruşturma tamamlandı. Zanlılardan İsmail K. avukatının yaptığı itiraz sonucu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 4 şüpheli hakkında yaralama suçundan iddianame hazırlandı. 



Şüphelilerin 4,5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istenen iddianame 9. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, şu değerlendirmeler yer aldı:

"Şüphelilerin Cemal Paşa Mahallesi Gazipaşa Bulvarı'nda 01 M 0264 plakalı dolmuş içerisinde müşteki ile yaşadıkları tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu müştekiye alına kati hekim raporuna göre BTM ile giderilemeyecek ve kemik kırığına sebep olacak şekilde yaraladıkları, müştekinin şüphelilerden şikayetçi olduğu tüm soruşturma evrakı kapsamındaki kati hekim raporu, kamera görüntüleri müşteki ve şüpheli ifadelerinden anlaşılmaktadır."

Sanıkların yargılanmalarına 14 Şubat'ta Adana 9.Asliye Ceza Mahkemesinde başlanacak. Adana'nın merkez Seyhan ilçesi Eminağa Caddesi'ndeki evine gitmek için dolmuşa binen işitme engelli Agit Acun (20), araçta tanımadığı kişiler tarafından darbedilmişti. Darp raporu alan Acun'un şikayeti üzerine polis ekipleri araştırma başlatmış, aracın güvenlik kamerası kayıtlarının incelenmesi sonucu gözaltına alınan şüpheliler Ahmet G, Çağrı Can Ç, İsmail K. ile Ahmet B, "kasten yaralama" suçundan tutuklanmıştı.

 

 

YORUMLAR 24
  • Basri 6 yıl önce Şikayet Et
    Engelli ve çocuklara karşı yapılan suçlarda ceza arttırımı yokmuydu.Bu basit bir vaka değil.
    Cevapla
  • Culsuz 6 yıl önce Şikayet Et
    Kısasa kısas şart kimsenin yaptığı kimsenin yanına kar kalmamalı
    Cevapla
  • Birisi-22 6 yıl önce Şikayet Et
    KANSIZLAR, SOYSUZLAR, ALÇAKLAR, dört kişi birden saldırıyorlar
    Cevapla
  • alpay 6 yıl önce Şikayet Et
    Yahu arkadaş baklava çalan çocuklar 11 yıl ile yargılanması mı? Burada kasten adma öldürme veya yaralama var.Ayıptır yarın bu cezayıda para cezasına çevirirsiniz bir de zanlılar takım elbise giyer iyi hal uygularsınız oh tamam. Yazık yahu
    Cevapla
  • GAZİ 6 yıl önce Şikayet Et
    Savcıya veya hakime hakaret kasıtlı davranışa anında on -on beş sene ceza verebilirler ama aslında herşey kitap ta değil insanların yüreğinde vicdanında.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan dönere de salça oldu! Türkiye için yapılan tescil rahatsız etti
Baldızdan sonra sıra yeğende! CHP'li belediyeden tepki çeken atama