PKK'nın korkunç oyunu ifşa oldu

Türkiye’de 35 yıldır giydiği kıyafetleri Suriye’de kullanmayan PKK’lılar, Afrin’de ‘sivil’ olarak saldırıyor.

GİRİŞ 06.02.2018 09:38 GÜNCELLEME 06.02.2018 10:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Güvenlik Uzmanı Fahri Erenel, bu oyunun nedenlerini açıkladı: Kim terörist kim sivil anlaşılmasın. ‘Sivilleri öldürüyorlar’ ve “Afrin’liler topraklarını TSK’ya karşı koruyor” propagandası yapmak. 

Türkiye’de 35 yıldır aynı tip terörist kıyafetleriyle eylem yapan hatta kullandıkları aynı tip ayakkabılar nedeniyle ‘Mekaplı örgüt’ olarak da bilinen PKK, Suriye’de taktik değiştirerek sivil kıyafetlerle TSK’ya saldırma başladı. “Afrin’de oyun içinde oyun var” diyen emekli Tuğgeneral ve güvenlik stratejisti Fahri Erenel, YPG/PKK’nın sivil kıyafet taktiğinin arka planındaki üç aşamalı oyunu deşifre etti. Suriye’nin Afrin bölgesinde Zeytin Dalı harekatı sırasında teslim olan ya da yaralı olarak ele geçirilen silahlı YPG/PKK’lıların, hemen hepsinin ‘sivil kıyafetli’ olması dikkat çekti. Hatta PKK, bizzat kendi çektiği ve yayın organı olarak bilinen internet sitelerindeki görüntülerde, örgüt mensubu kadın ve erkeklerin ayakkabılarından elbiselerine kadar her şeyleriyle sıradan bir sivil görüntüsüne bürünmeye çalıştıkları göründü. Afrin’deki sivil görünümlü teröristlerin görüntüleri izleyen ve değerlendiren emekli Tuğgeneral Fahri Erenel, PKK’nın bugüne kadar Batı kamuoyunda ‘Terör örgütü değil sözde halk kurtuluş hareketi’ olarak lanse edebilmek için bunun gereği olan tek tip kıyafet giyindiğini, silahını görünür şekilde taşıdığını, bir lideri ve ‘savaşan taraf’ olduğu görüntüsü vermeye çalıştığını ama halk desteği olmadığı için bunu başaramadığına dikkat çekti. 

 

 

TAKTİK DEĞİŞTİ

Star'ın haberine göre, Örgütün 35 yıllık terör eylemleri tarihinde Suriye’de ilk defa ‘gerilla’ taktiği uygulamaktan vazgeçtiğine dikkat çeken Erenel, şunları söyledi:

''PKK, Türkiye’deki eylemlerinde sözde Harp Hukuku’nda gerilla taktiğini’ gündeme getirmeye çalışıyordu ama bunu başaramadı. Şimdi Afrin’de durum farklı. Burada sözde gerilla kıyafeti giymiyorlar. Bunun üç nedeni var. Birincisi, Meskun Mahal harekatı düzenleyen Mehmetçik’in karşısına çıkanlardan kimin terörist kimin sivil olduğu anlayamaması amaçlıyorlar. Bunun için sivil kıyafet giyiniyor ve silahlarını saklıyorlar. Mehmetçik, çok yakınına yaklaştıktan sonra ancak teröristi ve sivili ayırt edebiliyor. Bu nedenle hem harekatın hızı yavaşlıyor hem de Mehmetçi daha fazla hedef haline geliyor. İkincisi, sivil kıyafetlerle TSK’yı hedef alan teröristler etkisiz hale getirildiğinde de bu defa ‘Siviller vuruluyor’ sözleriyle Batı kamuoyuna kara propaganda yaratmayı amaçlıyorlar. Üçüncüsü, Türkiye’de başaramadıkları ‘Halk Kurtuluş Örgütü’ söylemini Afrin’de sivil kıyafetlerle yapmaya çalışıyorlar. Sivil kıyafetler giydirilmiş olan YPG/PKK’lıların mevzilerdeki görüntüleriyle, ‘Afrin halkı, TSK’ya karşı topraklarını koruyor’ propagandası amaçlıyorlar.''

Afrin’de teslim olan ya da yakalanan teröristlerin sivil kıyafetli olması dikkat çekti. Bu arada örgüt, Afrin’de hendekler kazıp savunma duvarları örüyor.

ABD KÖŞEYE SIKIŞTI 

Fahri Erenel Afrin’de YPG’nin kullandığı ABD füzesiyle şehit verdiğimiz tanka saldırı olayına ve YPG’ye ABD’nin hala silah yardımı yapma olaylarına dikkat çekti:

''ABD’nin YPG’ye verdiği anti tank füzelerinden ikisi Türkiye’deki operasyonlarda  ele geçti. YPG’nin, DEAŞ’ın Rakka’dan temizlenmesi sırasında bu ABD silahlarını kullanırkenki görüntüleri de sosyal medyada yer alıyor. Türkiye, isabet alan tankında yapacağı incelemeden kullanılan silahın kim tarafından nasıl üretildiğini, kime verildiğini tespit edecektir. Türkiye, önce bunu NATO’da sonra uluslararası kuruluşlarda gündeme getirecektir.''

SİLAH YARDIMINA DEVAM

ABD, Türkiye’ye verdiği sözlere rağmen PYD’ye silah yardımını sürdürüyor. ABD ordusuna ait zırhlı güvenlik araçlarının bulunduğu büyük bir konvoyun, Kuzey Irak Kürt yönetimi kontrolündeki Fişhabur’dan Kamışlı’ya geçtiği öne sürüldü. ABD askeri sevkıyatına ait olduğu belirtilen görüntüler, sosyal medyada yayınlandı.    

YORUMLAR 1
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    30 yıldan beri aynı medya hikayeleri! yok etek giydi, yok ceket giydi, yok askeri üniforma vardı üstünde! Bunlar zaten önceden tahmin edilmesi gerekli şeyler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'