Deniz Feneri Derneği Endonezya'da yaraları sarıyor

Deniz Feneri Derneği, deprem ve tsunami felaketi yaşayan Endonezya'da insani yardım çalışmalarına ilk günden itibaren kesintisiz şekilde devam ediyor.

Deniz Feneri Derneği Endonezya'da yaraları sarıyor
Deniz Feneri Derneği Endonezya'da yaraları sarıyor
GİRİŞ 24.10.2018 13:42 GÜNCELLEME 24.10.2018 13:43

Endonezya Ulusal Afet Ajansı Yönetimi (BNPB) Sözcüsü Sutopo Purwo Nugroho tarafından depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 2000’e yükseldiğinin belirtildiği ve BNPB'nin bölgede bin 400 kişilik arama kurtarma ekibiyle çalışma yürüttüğü aktarıldı.

Palu'da yüzlerce kişinin yaralandığı, binlerce evin ise hasar görerek yıkıldığı belirtilen açıklamada, Palu'daki Mutiara SIS Al-Jufrie Havalimanı'nın uçuş pistinin de hasar görmesi sebebiyle yalnızca küçük boyutlu uçakların bölgeye inebildiği ve diğer bölgelere daha yeni ulaşıldığı ifade edildi.

 

 

Açıklamada, eyaletin Donggala ve Paulo kentlerini ise sarsıntının ardından 3 metre yüksekliğe ulaşan tsunami dalgalarının vurduğu aktarıldı.

Deniz Feneri Derneği Endonezyalı kardeşlerimizin yanında olmak ve yaralarını sarmak üzere çalışmalara başladı. Acil ihtiyaçlar kapsamında belirlenecek yardımlar bölgeden gelecek talebe göre oluşturulacak ve bölgenin ihtiyaçlarını (gıda, barınma ve kıyafet) yine Endonezya’dan karşılanacak.

Deprem bölgesinde büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Gıda, giyim, barınma, ilaç ve hijyen maddeleri en büyük ihtiyaç. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ve devlet kurumlarının çalışmalarıyla beraber Deniz Feneri Derneği de depremden ve tsunamiden etkilenen mağdurlar için yardım kampanyası başlattı. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam Tugaylarının keskin nişancısı İsrail askerini böyle avladı
BM'nin tarihi Filistin kararı İsrail'i çıldırttı! Kürsüde antlaşmayı parçaladı