Özhaseki müthiş projenin detaylarını açıkladı

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, Kanal 7'de yayınlanan 'Başkent Kulisi' programında Mehmet Acet'in sorularını yanıtladı. Özhaseki yapmayı planladıkları 'Kültür Yolu' projesinin detaylarını da canlı yayında açıkladı.

GİRİŞ 30.12.2018 10:54 GÜNCELLEME 30.12.2018 14:21
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Özhaseki'nin açıklamalarından satır başları şu şekilde; 

 

 

Başkanımız siyaset uzmanı siyaset üstadı desek yeridir. Tanımadığı il başkanı ilçe başkanı neredeyse yok. Tebdili kıyafet giden arkadaşlarımızın belli bir raporu var. Günler süren çalışmalar neticesinde ilçelerde belli bir sonuca ulaştık. 

Resmi müracaatlarını yapıp bekleyenler var bir taraftan ''beni görün ben başvuru yapmadım'' diyenler var bunları topladığınız zaman 15-20 bin kişilik bir ordu çıkıyor bu bizim zenginliğimiz. Aralarından biri seçiliyor. 

Herkes rahat olsun ki burada en doğruyu yapmaya çalıştık biz. Yarın bir gün açıkladığımızda emin olsunlar ki AK Parti'de uzun boylu bir huzursuzluk olmayacaktır.

Bir arkadaşımız, tercih edilmeme sebebini öğrenmek istedi. '''Falan insan mı benim yoluma taş koydu' bunu sormak istemiyorum, gelip bizzat size sormak istedim'' dedi. Hoşuma gitti. Kimseyle bunu konuşmam. ''Ama anketler. Gösteriyim istersen'' dedim. ''Senin sözüne inanıyorum'' dedi. 

''BAŞKANIMIZA 'EMİR Mİ?' DEDİM 'EMİR' DEDİ!''

Ankara'da bir toplantıda Başkanımız özel görüşelim diye içeriye aldı beni. ''Ankara için seni düşünüyorum'' dedi. ''Efendim bana emir mi veriyorsunuz fikrimi mi soruyorsunuz?'' dedim. ''Emir'' dedi. 

Ankara'ya yabancı değilim 17 yaşındayken Ankara'ya dershaneye geldim. 4-5 sene kaldım Hacettepe Üniversitesi'ne geldim. Daha sonra olaylar neticesinde kaydım silindi. Ayrılmak zorunda kaldım. 

Sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdim. Kızım üniversite kazandı. Ev tuttuk. Annesi genellikle kızımla beraber bende Belediye Başkanı olduğum için hiç işim bitmiyor. Göbekten bağlıyız Ankara'ya. 2000 yıllarından beri de Ankara'dayız hep. 

Bakın iddialı olacak ama dışarıya çıkarım gözü kapalı Kızılay'ı bulurum oradan nereye gideceksem orayı da yürüye yürüye bulurum. Ankara'yı o kadar iyi biliyorum. Her bir köşesini bilen birisiyim. 

Bir partinin desteği ile seçilirsiniz. Ama seçildikten sonra rozeti çıkarır herkes için hizmet edersiniz. Evet AK Partiliyim çok net. Ama belediye başkanlığı çok başka bir şey. Herkes için çalışacaksınız.

''YÜZDE 35-40 CİVARINDA CHP'Lİ BANA OY VERİRDİ''

Eskilerden bankamatik memurları vardı. İşe gelmez, parayı çektirir alırdı. Eskiden CHP'nin yaptıklarını uzun uzun anlattım. Rozetsiz belediye başkanlığı nedir bunu gösterdim. Herkese hizmet. Kayseri'de bir mahalle vardı. Söylerken bile ihtiyatla söylüyorum. Anketler yaptırırdık yüzde 35-40 civarında CHP'li Kayserililer bana oy verirdi. 

Kayseri'de bilim adamlarıyla, sivil toplum örgütleriyle turizmde ne yapılır diye konuşurken Erciyes dağı dediler. Müthiş bir kayak merkezi. Keyifli mekanlar var. Bunları yaparken model şu. Sizin orada becerinizi ortaya koyup bulduğunuz imkanlarla modeli geliştirmeniz lazım. Bu modeli ben geliştirdim. 

''SADECE BÜROKRASİNİN BULUNDUĞU BİR ŞEHİR DEĞİL''

Ankara'nın imkanları ve fırsatlarıyla çok daha güzel şeyler yapılabilir. Ankara bir ticaret şehri. Sadece bürokrasinin bulunduğu bir şehir değil. Spor şehri, kültür sanat şehri. Stat için Kayseri stadının çizimini yapan arkadaşımızı bugün davet ettim zaten geliyor. Üzerinde daha da çalışacağız. 50 tane dünya kentinde de statları gezmiş biri olarak bunu söylüyorum.  

''KÜLTÜR YOLU PROJESİ''

'Kültür Yolu' projesi hazırladık. Yürüye yürüye yüzlerce eseri görebileceğiniz bir proje. biri 7 km diğeri 10,5 km uzunluğunda. Bu yoldaki tarihi eserlerin hepsinin önünde izahlı levhalar olacak. Teleferik projesi yapacağız. Bu yolda 330 tane tescilli tarihi eser var. Kültür sanat projelerinden sadece bir tanesinden bahsettim. 

İTTİFAK AÇIKLAMASI

İttifakta netleşti sayılır ana hatlar çizildi. Bu kararlar üzerinden devam ediyoruz. Biz hiç bir şekilde bir pazarlık içerisinde değiliz. Onlar doğru şeyler değil. Burada biz çok önemli bir ittifak yaptık. Bu ittifak Türkiye'nin geleceğidir. Çocuklarımızın özgürlüğü ve geleceğidir. Büyük şehirler dışında 51 ilde herkes serbest. 

YORUMLAR 51
  • Bülent 5 yıl önce Şikayet Et
    Özel halk otobüslerini kaldırın. Toplu taşımada kullanılan araçların hepsi otobüs olsun midibus değil.
    Cevapla
  • Yorulduk 5 yıl önce Şikayet Et
    Yeni yılda da ulaşım iletişim ve kalite li sağlık dileriz
    Cevapla
  • Bay geyik 5 yıl önce Şikayet Et
    işsizlik sıfır olunca tabiki bu projelerin anlamı halk nazarında çok büyük !
    Cevapla
  • saydemir 5 yıl önce Şikayet Et
    Ak parti-MHP-BBP birlikteliğini ziyadesiyle önemsiyorum.Malum seçim arafesinde ve aday tespiti sürecindeyiz,bazı menfaatciler veya başkaları adına konuşan haber,yorum yapan tetikçiler,Cumhur ittifakı partileri savunur gibi görünüp asıl niyetini gizleyen şarlatanlar özellikle sosyal medyada aday adayları hakkında asılsız ithamlarda bulunabilirler,bınlara itibar edilmemeli,meydanda bunlara bırakılmamalı,gerektiğinde cevap verilmeli hatta ilgilisi tarafından savcılık makamına suç duyurusunda bulunulmalı.
    Cevapla
  • saydemir 5 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle hayırlı olsun sn.Özhaseki bey kazansın inşALLAH...Bu kazanma sürecinde tabiki ilçe b.başkan adaylarıda çok önemli,zira birbiriyle ilintili bir süreç,bu itibarla ilçelere çok dikkat edilmeli,inanıyorum ki azizim Erdoğan doğru karar verecektir,yeterki yanıltılmasın!!!Yeterki Yorgun’lara,parazitlere,kraldan çok kralcılar,fitne çıkaranlara,tetikçilere geçit verilmesin,ehliyetli,liyakatli olanlar aday olsun,dualarımız sizinle....Allah’a emanet olunuz kardeşlerim...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi