Bakan Çavuşoğlu'ndan harekatla ilgili ilk açıklama!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fırat'ın Doğusu'na yönelik gerçekleştirilecek olan operasyonla ilgili açıklamada bulundu.

Bakan Çavuşoğlu'ndan harekatla ilgili ilk açıklama!
Bakan Çavuşoğlu'ndan harekatla ilgili ilk açıklama!
GİRİŞ 07.10.2019 10:09 GÜNCELLEME 14.10.2019 09:46
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Son dakika haber:Bakan Çavuşoğlu, Twitter'dan yaptığı açıklamasında, "Suriye’deki krizin başından beri bu ülkenin toprak bütünlüğünü destekledik,bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz. Bölgeyi teröristlerden temizleyerek ülkemizin bekasını ve güvenliğini sağlamaya kararlıyız. Suriye’ye de huzur, barış ve istikrarın gelmesine katkı sağlayacağız" ifadelerine yer verdi.

 

 

ABD:OPERASYONA DESTEK VERMEYECEĞİZ

umhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump arasındaki telefon görüşmesine dair Beyaz Saray'dan bir açıklama geldi. Açıklamada, "Türkiye, kısa süre sonra Suriye'nin kuzeyine operasyon düzenleyecek. ABD kuvvetleri bu operasyonu desteklemeyecek ve dahil  olmayacak“ denildi. 

İLK TEPKİ İBRAHİM KALIN'DAN

 Konuya ilişkin ilk açıklama , Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın'dan geldi. Kalın, Twitter'den yaptığı paylaşımda, "Türkiye’nin kimsenin toprağında gözü yoktur. Suriye’nin toprak bütünlüğü çerçevesinde güvenli bölgenin iki amacı vardır: Terör unsurlarını temizleyerek sınırlarımızı güvence altına almak ve mültecilerin güvenli bir şekilde dönüşünü sağlamak. Türkiye güçlüdür ve kararlıdır" dedi. 

YORUMLAR 9
  • ah abd 4 yıl önce Şikayet Et
    abd neden nato üyesi bir ülkeyi desteklemiyorda! terör örgütü yandaşlarına her türlü silah desteğini veriyor? çünki ikili oynuyor bölgede güçlü bir Türkiye istemiyor! piyon olmamızı istiyor ama öyle bir dünya yok eyy abd kazmayı taşa vurdun haberin yok
    Cevapla
  • ALLAH korusun sizi 4 yıl önce Şikayet Et
    ya ALLAH bismillah
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    bu saatten sonra vereceği tek destek ypg li kılığındaki abd paralı askerleri olur.
    Cevapla
  • istanbullu3461 4 yıl önce Şikayet Et
    Allahım senden isteğim sudur ki bu ordu islamın bayrağını kıtalara taşımış eğer bu ordu zeval görürse islamı savunacak ordu kalmayacak bu ordunun erindene komutanına kadar herbirini acilen nusretinle ve görünmez ordularınla yardım eyle Allahım
    Cevapla
  • furkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcınız olsun.Şu dünyada terörle ciddi biçimde mücadele eden,mazlumlara gerçek anlamda yardım eden tek ülke Türkiye dir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim