Ne yapacaklarını şaşırdılar! 1 günde 3 farklı tiyatro

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu'nun Tel Abyad ve Resulayn bölgelerindeki ilerlemesine engel olamayan PKK/YPG'liler, askeri harekatı durdurmaları için Avrupa ve ABD'den medet umuyor. Korkudan ne yapacaklarını şaşıran teröristler bir gün içinde 3 yalan haberi dünyaya yaymaya çalıştılar...

Ne yapacaklarını şaşırdılar! 1 günde 3 farklı tiyatro
Ne yapacaklarını şaşırdılar! 1 günde 3 farklı tiyatro
GİRİŞ 12.10.2019 10:28 GÜNCELLEME 12.10.2019 10:28
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

YPG'liler TSK'nın operasyon bölgesi olmamasına rağmen Kamışlı'da DEAŞ'lı teröristlerin kaldığı bir hapishaneyi vurduğu iddiasını yaydı. Bu yalan kısa sürede uluslararası basın organlarında yer buldu. Yine bu gelişmeden kısa bir süre sonra Ayn El Arab'da taciz ateşine karşılık veren TSK'nın ABD ve Fransız askerlerinin bulunduğu karakolu vurduğu yalanını yaydılar. ABD basınında son dakika gelişmesi olarak duyurulan bu haberi de Pentagon yetkilileri yalanladı. Bununla sınırlı kalmayan YPG'liler, TSK'nın Derik'te hastane vurduğu öne sürdü. Uluslararası haber ajanslarının YPG'lilerin tüm yalanlarını haberleştirmesi ise büyük tepki çekiyor. 

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordusu'nun (SMO) Fırat'ın doğusuna yönelik başlattığı Fırat Barış Pınarı Harekatı'nda iki sınır ilçesi özgürleştirilmek üzere. 

Hava ve kara operasyonlarıyla ilerleyişe engel olamayan YPG'liler, askeri harekatı durdurmaları umuduyla ABD ve Avrupa basınında birçok yalan haber yaydı. 

Reuters'tan AFP'ye kadar basın bültenlerinde yer bulan bu haberlerden ilki Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kamışlı'da DEAŞ'lıların kaldığı bir hapishaneyi vurduğu iddiasıydı. TSK ve ÖSO'nun mevcut askeri harekatının bu bölgede yürütmemesine rağmen, YPG'liler "DEAŞ'lılar serbest kalıyor" algısı yaratmak istedi. Güvenlik kaynakları ise bu iddianın asılsız olduğunu duyurdu. 

TSK, ABD ASKERLERİNİ VURDU TİYATROSU

YPG'li teröristler akşam saatlerinde Ayn El Arab bölgesinde ABD-Fransız askerlerinin bulunduğu bir bölgeden Ceylanpınar ilçesine havan toplu saldırı düzenledi. Bu gelişme üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgeyi ateş çemberine aldı. YPG'li teröristlerin bulunduğu bölge yerle bir edildi. Bu gelişmeyi YPG'liler "TSK, Amerikan üslerini vurdu" yalanıyla dünyaya duyurdu. Kısa sürede Amerikan basınında son dakika gelişmesi olarak duyurulan olayı Pentagon yalanladı.

Milli Savunma Bakanlığı da bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "ABD'nin gözlem noktasına ise herhangi bir atış söz konusu değildir. Atış öncesinde de ABD üssüne yönelik zarar verilmemesi için her türlü tedbir alınmıştır. ABD tarafından konunun tarafımıza iletilmesi sonucu tedbiren ateşler kesilmiştir. Kesinlikle ABD ve koalisyon askerinin vurulması söz konusu değildir" ifadesine yer verdi. 

AFRİN'DEKİ SENARYO: HASTANE VURULDU

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sivil hassasiyetine rağmen YPG'li teröristler Afrin'de benzer bir senaryoyu Barış Pınarı Harekatı için de gündeme getirdi. YPG'ye destek veren bazı gazeteciler, "TSK Kamışlı'da hastane vurdu" yalanını haberleştirdi.

YORUMLAR 7
  • Hamdi 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne yaparlarsa yapsınlar boş amerika israil ve avrupa birleşik arap emirliği plân yaptınız terörist ordusu kurdunuz her türlü desteği verdiniz ama bir şeyi hesap edemediniz Allahın planını sahipsiz değiliz çok şükür o vallahi bi külli şey in âlim dir
    Cevapla
  • Kamal 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir gun tekrar sinirdan yemene kadar yuriyecegiz
    Cevapla
  • birtürk 4 yıl önce Şikayet Et
    hadi ertuğrul saaddin kopeginin kelesini al.
    Cevapla
  • Terazi 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu "Sadıki" iranlı soyadi
    Cevapla
  • Nedim 4 yıl önce Şikayet Et
    Böyle ilersekler o zaman münbişi almak lazım temiz yapıyorsak tam temizlik olsun nasıl olsa bütün dünya bize karşı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Time dergisinden Filistin kapağı!
Brezilya'da felaket! Acı bilanço paylaşıldı! Türkiye'den açıklama geldi