Milli Görüş Platformu Sözcüsünden Libya tezkeresi açıklaması

Milli Görüş Platformu Sözcüsü ve 20. Dönem Zonguldak milletvekili Necmettin Aydın, Libya tezkere ile ilgili bir açıklama yayımladı.

Milli Görüş Platformu Sözcüsünden Libya tezkeresi açıklaması
Milli Görüş Platformu Sözcüsünden Libya tezkeresi açıklaması
GİRİŞ 02.01.2020 18:56 GÜNCELLEME 02.01.2020 18:56
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Milli Görüş Platformu Sözcüsü ve 20. Dönem Zonguldak milletvekili Necmettin Aydın'ın yaptığı açıklama şu şekilde:

"Libya’ya asker gönderiyoruz. Bu gün mecliste oylanacak, gerekli prosedür tamamlanacak ve İnşallah Mehmetçik 108 yıl sonra Afrika kıtasına ayak basacaktır. Bu gün Libya’da anti emperyalist merhum Kaddafi’nin selefleri ile, onu yıkmak için savaşmış emperyalist güçlerin CIA elemanı Hafter komutasındaki uzantıları arasında yapılan bir savaş vardır. Temkinli olalım bulaşmayalım demek veya iki tarafı da idare edelim demek, Hafter kazansın demektir. Hafter kazanırsa başta Amerikan, Avrupa, İsrail ve Yunanistan, Kıbrıs Rum kesimi kazanmış olacaktır. İradesi kendinde olmayan ve hatta düşmanlarınızda olan biriyle anlaşmak düşmanlarınızın taleplerini kabul etmek demektir. Yani Hafter’le anlaşalım demek kandille, Rum’larla anlaşalım gibi bir şeydir. Hatta Eset’le anlaşalım demekte böyledir. Merhum Kaddafi Kıbrıs harbinde askeri depoları sonuna kadar açmış, Türkiye’ye petrol vermiş, Türk müteahhitlerine namütenahi imkanlar sunarak sektörün yurt dışı tecrübe kazanmasında çok büyük katkı yapmış şuurlu, anti emperyalist bir liderdi. Bu savaş hala onun savaşıdır. Tüm bunlar o dönem başbakan yardımcısı merhum Erbakan Hocamızın vesilesi ile gerçekleşmiştir. Peşinden gittiklerini, onu temsil ettiklerini söyleyenlerin, Libya’ya gitmeyelim demesi, en ufak bir fırsatta Kıbrıs’a çıkartma emrini veren, Libya ve İslam alemi ile bu köprüleri kuran, batı ancak maddi güçten anlar diyen Merhum Erbakan Hocamızı anlamamak, ve hatta O’ nun kemiklerini sızlatmak, demektir. Atatürk’ün Partiyiz, yolundayız diyenlere de bir çift sözümüz var. 1911 de İtalyanlar saldırıp Trablusgarp savaşı başladığında Binbaşı Mustafa Kemal’in de içinde olduğu bir avuç subay, kendilerinden 10 kat fazla kuvvete karşı savaşmak üzere karayoluyla ve gizlice Mısır üzerinden Libya’ ya gittiler. Gazi’nin Gözü Libya’da yaralandı. Bu gün o cephede Gazinin silah arkadaşlarının torunları yine emperyalizme karşı bizden yardım istiyor. Gazinin o gün gazeteci kimliği ile gizlice gidip savaştığı yere, bu gün meşru hükümetin davetine hayır demek Atatürk’e ihanettir. Efendim bazı riskler var demek en hafifinden aymazlıktır. Hayatta sıfır risk diye bir şey yoktur. Hele askeri alanda bu sözün hiçbir anlamı yoktur. Eğer öyle olsaydı Ne Hatayı alabilirdik ne Kıbrıs’ı. Ne Zeytin Dalı, ne Barış Pınarı harekatlarını yapabilirdik. Bu gün Hatay alınmasaydı güneyimizde bir adım atamazdık. Kıbrıs alınmasaydı Doğu Akdeniz’de bir adım atamazdık . Eğer Libya olmasa Ege ve Akdeniz’de bir adım atamayız. Onun için Libya, Kıbrıs’tır, hatta Hatay’dır"

YORUMLAR 12
  • recep 4 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel anlatmış necmettin aydın kardeşim ,tüm detayları sıralamış helal olsun.
    Cevapla
  • Selim 06 4 yıl önce Şikayet Et
    Neymiş lan gördünüz mü kuş beyinlileri adam nasıl anlatmış chp siz atatürkün partisini filan değilsin kemal o partinin terör partisi yaptı maral hanımımda zaten belli
    Cevapla
  • Hüseyin 4 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkürler Allah razı olsun, doğru söylediğiniz için.
    Cevapla
  • Erol Ç. 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne Allah razı olsun ya. Söyledikleri ile eylemleri bir mi. İki tane hainleri mecliste parti evet demesine rağmen biri hayır diğeri oylamaya dahi katılmadı. Milli Görüş Erbakan Hoca ile birlikte defnedildi. Şimdi Sadece Millilik kaldı. Artık Milli Görüş Yok. Milli Eylemler var. Elhamdulillah.
    Cevapla
  • Mehmed 4 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkürler güzel sözlü insan..
    Cevapla
  • ben tek siz hepiniz 4 yıl önce Şikayet Et
    konuştuğunuz kadar mert olsanız. hayır demesini bildiniz
    Cevapla
  • orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    sp ile milli görüş platformunu karıştırma ve sözlerine dikkat et...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail Savunma Bakanı, karşılıklı esir takası mutabakat taslağını destekledi iddiası
2024'te Türkiye'de en çok satılan lüks otomobiller