Ahmet Hakan'dan 'Demirtaş' eleştirilerine cevap

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Demitaş eleştirilerine "Çözüm sürecinde HDP, silahların bırakılmasında aktif bir rol oynamaktaydı. Selahattin Demirtaş çıktığı televizyon programlarında Türkiyeli bir duruş sergiliyordu.“ şeklinde cevap vererek o günkü koşullara dikkat çekti.

GİRİŞ 17.01.2020 18:48 GÜNCELLEME 17.01.2020 21:56
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu'nun eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Devran" adlı kitabından sahneye uyarlanan tiyatro oyununu izlemesi tartışmalara neden olmuştu.

 

 

AHMET HAKAN'A DEMİRTAŞ ELEŞTİRİLERİ GELDİ

 

 

Daha öncesinde Selahattin Demirtaş'ı programında ağarlayan Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'ın konuya ilişkin "Dilek, Selvi ve Canan hanımların Demirtaş’la dayanışma fotoğrafına dair" başlıklı bir yazı yazmış ancak yazısı eleştiri oklarının hedefi olmuştu.

O GÜNKÜ KOŞULLARA DİKKAT ÇEKTİ

Ahmet Hakan, eleştirilere "Demirtaş saz çalarken manzara-i umumiye nasıldı" başlıklı bugünkü yazısında yanıt verdi.

Çözüm sürecini hatırlatan Hakan, o dönemde silahların artık bırakılacağı umudunun doğduğuna değinerek, "Bir umut doğmuştu. Süper bir umut... Artık silahlar bırakılacaktı... Kan dökülmeyecekti... Analar ağlamayacaktı... Siyaset tüm sorunların çözüm adresi olacaktı... HDP, iktidarla işbirliği yapmakta ve silahların bırakılmasında aktif bir rol oynamaktaydı... Orta Anadolu’nun en muhafazakâr kentlerinde bile iyimser bir bekleyiş vardı... Selahattin Demirtaş çıktığı televizyon programlarında Türkiyeli bir duruş sergiliyordu... “Şen olasın Ürgüp dumanın tütmez/Kıratım acemi konağı tutmaz” diye orta Anadolu türküsü söylüyordu...." ifadelerini kullandı.

'DEMİRTAŞ, LİDER OLMA FIRSATINI KAÇTIRDI'

Hakan, köşe yazısında 7 Haziran seçimlerinden sonra Demirtaş'ın terör eylemlerini başlatan PKK'ya teslim olarak "geleceğin lideri olma" fırsatını kaçırdığına dikkat çekti.

'DAĞA MEYDAN OKUYACAĞINA DAĞA TESLİM OLDU'

Ahmet Hakan, Demirtaş için"Hendek olaylarında, Kobani olaylarında falan çok ama çok kötü bir sınav verdi. Dağa meydan okuyacağına, dağa teslim oldu." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 23
  • yolcu 4 yıl önce Şikayet Et
    bırak bu ayakları Ahmet hakan, pkk' ya zaman kazandırmak için söylendi bu barış söylemleri bir taraftanda hendek senaryosu için harıl harıl çalışıyorlardı .pkk asla silah bırakmaz diyen : duran kalkan ve kılıçdaroğlunun sözlerini unutmadık ,duran kalkan türkiye silah bıraksın diyor. adamlar ülkeyi bölmeye çalışıyor bunu neden anlamak istemiyorsunuz bir 40 bin kişi dahamı ölsün . halk herşeyin farkında sen konuştukça batmaya devam et .Ahmet hakan ...
    Cevapla
  • Devran 4 yıl önce Şikayet Et
    Demirtaş aynı demirtaşda değişen sen ve senin rolün bunun da farkındasın.
    Cevapla
  • cenkA 4 yıl önce Şikayet Et
    imamogluna da oyle davraniyorsun..hic ders almamissin..yarin tine
    Cevapla
  • Angaralı 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu ermenilerin niyetleri 100 yıldır hiç değişmedi maskeli hallerine kanmamak lazım
    Cevapla
  • ...DEREKÖYLÜ... 4 yıl önce Şikayet Et
    Ahmet Hakan, sanada güvenilmiyor, Demirel'in dediği gibi dün dündür, bugün bugündür diyorsun...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!