Bazı maskelere reçete zorunluluğu geldi!

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan son dakika açıklamasında “EN 149 standardındaki maskeler sadece eczanelerden ve reçete karşılığında verilecek. Reçeteler gerektiğinde yapılan denetimlerde ibraz edilmek talep edilmesi durumunda kurumumuza gönderilmesi üzere muhafaza edilmeli” ifadeleri kullanıldı.

Bazı maskelere reçete zorunluluğu geldi!
Bazı maskelere reçete zorunluluğu geldi!
GİRİŞ 18.03.2020 13:16 GÜNCELLEME 18.03.2020 13:54
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanlığı'ndan maske açıklaması yapıldı. Sağlık Bakanlığı'ndan "EN149 standartlarındaki maskeler sadece eczanelerden ve reçete karşılığında verilecek" bilgisi paylaşıldı.

EN149 standartlarındaki (N95, FFP2 ve FFP3) maskeler sadece eczanelerden ve reçete karşılığında alınacak.

Türk Eczacı Birliği yetkilileri, adı geçen maskelerin sadece sağlık profesyonelleri tarafından kullanan maskeler olduğunu dile getirdi. 

YORUMLAR 72
  • Kayı Boyu 4 yıl önce Şikayet Et
    CANIM TÜRKİYEM: Bir tarafta 60 yaş üstü nüfusunu gözden çıkaran İngiltere, Hollanda, İtalya ve Avrupa diğer Tarafta o ülkelere bile yardım yapabileceğini teklif eden Türkiye.. Bir tarafta sigortan yok ise öl diyen ileri batı ülkeleri diğer tarafta 65 yaş üstü kişilerin evlerine bedava kolonya ve koruyucu maske dağıtan canım Türkiyem. Seninle gurur duyuyorum sevgili ülkem. Seninle gurur duyuyorum sevgili Cumhurbaşkanım.
    Cevapla
  • gazi 4 yıl önce Şikayet Et
    ya bide deselerki nefes almak yok o zaman ne yapacağız.tedbir tamamda.bir insanin günü bittimi ne bir saniye ileri nede bir saniye geri.allahın huzuruna nası çıkacağız onuda düşün memiz lazım.allah cümlemize hidayet versin.amin.
    Cevapla
  • Ads 4 yıl önce Şikayet Et
    Sorun hastalık kapan kişinin farkında olmadan etrafı enfekte etmesiyse bu durumda herkesin maske takması daha mantıklı değil mi? Neden sağlıklı insanların takmasına gerek yok deniyor. Yani bu adamlar nefes darlığı çekerken mi gezdi dolaştı yaydı bu hastalığı.
    Cevapla
  • Ebu ebu 4 yıl önce Şikayet Et
    Maske yoksa kardeşlerim, boyun atkılari kullanın. Yada bir bez bağla. Çünkü ayını işi görür. Ama tam koruma olmas. Nedeni, gözlerimizi unuttuk. En hassas bölge gözlerimiz. Allah bizi korusun ve şifa versin
    Cevapla
  • ali bakkal 4 yıl önce Şikayet Et
    Eğer bu maskeyi virüs kapanın takması yeterli ise niçin maskeli umrecileri de maskeli görevliler karşıladı. Bunlar sadece birkaçı. Kamuda hep böyle de açıklama yapılınca niye gerek yok deniyor ? Maskeler Çin'e gitti, stok yok ve bu yüzden mi maske takmaya gerek yok deniyor ben anlamış değilim Ben bedava maske dağıtılır diye beklerken reçeteye bağlandı. Zaten tek kullanımlık ffp3 maske 50-60 tl hâlâ. Fiyatlar fahiş. Bir de paraya kıyacak olsan bile şimdi reçete ile meşgûl olacaksın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fed, piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı
Saraçhane'de 1 Mayıs provokasyonu: 210 şahıs gözaltına alındı