Marmara’da alarm! Tespit edildi yaklaşmak yasaklandı

Marmara Denizi üzerinden İstanbul, İzmit ve Yalova bölgesinin doğalgaz arzının sağlandığı boru hatlarının üzerinde moloz yığınları tespit edildi. Doğalgaz borularının zarar görmemesi için hatların 500 metre yakınına gemilerin demirlemesine izin verilmeyecek. Söz konusu mesafede her türlü balıkçılık faaliyeti de yasaklandı.

Marmara’da alarm! Tespit edildi yaklaşmak yasaklandı
Marmara’da alarm! Tespit edildi yaklaşmak yasaklandı
GİRİŞ 04.04.2020 18:04 GÜNCELLEME 04.04.2020 18:30
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü, Marmara Denizi Boru Hattı Sistemi olarak da bilinen Ambarlı-Pendik, Muallim-Hersek ile Türkiye-Yunanistan Deniz Doğalgaz Boru hatları güzergâhı boyunca inceleme yaptı.

 

 

Hürriyet'ten Eray Görgülü'nün haberine göre birçok noktada gemi çapa izleri ile boru hatları üzerinde moloz yığınlarının oluştuğu tespit edildi. Moloz yığınlarının daha çok balıkçı ağları, trol kapakları ile çeşitli balıkçılık uygulamaları sonucunda oluştuğu anlaşıldı.

HATLARA YAKLAŞMAK YOK

 

 

Denizcileri uyaran bakanlık, mevcut ve yeni yapılabilecek boru hatlarının 500 metre sağına ve soluna gemilerin demirlemesine izin verilmeyeceğini duyurdu. Önlemler kapsamında ayrıca, gemi trafiğine açık her türlü iskele ve tesis yapılmasına da müsaade edilmeyecek. Gemiler bu bölgelerde yük de boşaltamayacak. Boru hattına zarar verecek her türlü balıkçılık faaliyeti de söz konusu bölgelerde yasaklandı. Bakanlık boru hatlarının güzergâhları ve koordinatlarını denizcilere bildirerek gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

YORUMLAR 10
  • Arif Turhan ibb 4 yıl önce Şikayet Et
    Hat bazi yerlerde kuma gomulmus buda gelgitler sebebiyle hattin ustundeki balikci aglarida trol aglaridir Yaptıkları hat projesi basit ve korumasıdır . Istanbul akademi sualti inş. Boru hattı projelerine bakmalarını tavsiye ederim. Zira eski nesil sualti hat projelerinde koruma yoktur. Hatlar her bahar ayında sörvey (video görüntüsü) çekilir şirket tarafında çevre bakanlığına sunulur. YILLIK sörvey çekilmiş ise bunlarda hattın zamanla gömüldüğü görülür.
    Cevapla
  • asfasf 4 yıl önce Şikayet Et
    Doğalgaz borularının zarar görmemesi için? Yani moloz yığınları denize dökülüyor canlılara v.s. sıkıntı yok ama doğalgaz boruları zarar görmesin? Allah sorsun hesabını !!!!
    Cevapla
  • fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    o molozları denize boşaltan molozlar tespit edilemiyor mu? yazık değil mi denizimize, kıyılarımıza, canlılara, ekosisteme?
    Cevapla
  • Salih 4 yıl önce Şikayet Et
    artık mı ? nasıl yani denize moloz mu boşaltıyordu gemiler ?
    Cevapla
  • Yuh size 4 yıl önce Şikayet Et
    Bi okumayı öğrenemedini be
    Cevapla
  • Emrehan 4 yıl önce Şikayet Et
    Filipinler başkanına burdan selam gönderiyorum anlayan anladı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail Savunma Bakanı Gallant'tan Refah hakkında skandal açıklama
Özgür Özel-Bahçeli görüşmesi sona erdi: Özel, görüşmenin detaylarını açıkladı