Ücretsiz maske nasıl alınır? Hayat eve sığar uygulaması ile maske kodu nasıl alınır?

Hayat Eve Sığar uygulaması ile ücretsiz maske kodu nasıl alınır? Sağlık Bakanlığı tarafından Corona virüs tedbirleri kapsamında geliştirilen uygulamaya, son güncelleme ile birlikte maske talep et sekmesi eklendi. Bu yeni ekme ile 20 ve 65 yaş arası tüm vatandaşlar ücretsiz maske kodu talebinden bulunabilecek. İşte yeni maske uygulamasına ilişkin tüm detaylar...

Ücretsiz maske nasıl alınır? Hayat eve sığar uygulaması ile maske kodu nasıl alınır?
Ücretsiz maske nasıl alınır? Hayat eve sığar uygulaması ile maske kodu nasıl alınır?
GİRİŞ 04.05.2020 18:32 GÜNCELLEME 04.05.2020 18:33
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanlığı tarafından Corona virüs (Covid-19) kapsamında geliştirilen Hayat Eve Sığar mobil uygulaması ile vatandaşların sağlık durumu ve kişinin bulunduğu noktada risk durumu ne durumda kolaylıkla öğrenilebiliyordu. Yayınlanan son güncelleme ile uyulamaya ücretsiz maske kodu alma özelliği eklendi. Peki Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden ücretsiz maske nasıl alınır? Eczaneden kimlik ile maske nasıl alınır? İşte tüm soruların cevapları...

 

HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASI İLE ÜCRETSİZ MASKE KODU NASIL ALINIR?

Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen Hayat Eve Sığar uygulaması için yayınlanan son güncelleme ile birlikte uygulamaya ücretsiz maske talep et sekmesi eklendi. Bilgiler girildikten sonra ücretsiz maske kodu talebinde bulunabilmek artık söz konusu sekmeye tıklamanız yeterli.

Bildiğiniz gibi 20 yaş ve altı, 60 yaş ve altı tüm vatandaşlar için sokağa çıkma yasağı devam ediyor. bu vatandaşlar ücretsiz maske kodundan faydalanamıyor. Bununla birlikte Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ile herhangi bir iş yerinde SSK'lı olarak çalışan vatandaşlar da ücretsiz maskelerini iş yerlerinden temin edecek. BU kapsamda yer alan kişiler maske talep et sekmesine tıkladıklarında " Şu an adınıza tanımlı bir kod yada maske alma hakkınız bulunmamaktadır" yazısı ile karşılaşıyor.

 

 

MASKE KODU NASIL ALINIR?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan duyuruya göre E-Devlet ve EPTTAVM üzerinden başvuruda bulunan tüm vatandaşlara kademeli olarak SMS ile maske kodu gönderiliyor. Gönderilen maske kodu ile vatandaşlar haftalık 5 adet cerrahi maskelerini ücretsiz olarak eczaneden alabilecek.

PTTAVM ÜCRETSİ MASKE BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN
E-DEVLET ÜCRETSİ MASKE BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

MASKE KODU GELMEYENLER KİMLİK İLE MASKE ALABİLECEK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ücretsiz maske dağıtımında yeni döneme geçildiğini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre 20 yaş ve 65 yaş arasındaki vatandaşların öncelikle E-Devlet veya EPTTAVM üzerinden başvurularını yapmaları gerekiyor. Akabinde başvur işlemini tamamlayan vatandaşları eczaneye kimlikleri başvurduklarında eczanede kimlik ile başvuru sorgulanıyor. Kişi onaylandıktan sonra SMS ile maske kodu gelmese dahi vatandaşlar ücretsiz maskelerini teslim alabiliyor.

Bakan Koca açıklaması şu şekilde;

"20 ile 65 yaş arası vatandaşa bir kod vererek, eczanelerden temini yolunu tercih ettik. Kendilerine mesaj gelmeyen kişiler için veya telefonu olmayan, kaydı olmayan kişiler için de eczaneye müracaat ettiğinde kimlik doğrulaması sonrası yeniden bir kod verilme durumunu da sağladık. Şu dönemde eczaneler üzerinden 20-65 yaş arası vatandaşımıza maskeyi ücretsiz vermeye devam ediyor olacağız."  

İŞ YERLERİ ÜCRETSİZ MASKE DAĞITACAK!

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) eczanelerde yaşanan yoğunluğun azaltılması adına ücretsiz maske dağıtımında yeni karar aldı.

Alınan karar şu şekilde: 

 "Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ile herhangi bir iş yerinde SSK'lı olarak çalışan vatandaşlarımız, eczanelerden dağıtılan ücretsiz maske sisteminden faydalanamayacaktır. Bu vatandaşlarımız, maskelerini çalıştıkları kurum ve iş yerlerinden temin edeceklerdir.''

HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASI UYGULAMASINI YÜKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ (ANDROİD)
HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASI UYGULAMASINI YÜKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ (iOS)

 

YORUMLAR 9
  • yakub 3 yıl önce Şikayet Et
    bugün aldım çok şükür
    Cevapla
  • meliş 3 yıl önce Şikayet Et
    eczaneler sms kodu olmadan sadece kimlikle de maske vermiyor maalesef... sms kodunu şart koşuyorlar
    Cevapla
  • src 3 yıl önce Şikayet Et
    Maske talep et diye bir sekme yok.
    Cevapla
  • MUHSİN YEŞİLTEPE 3 yıl önce Şikayet Et
    play store dan güncelleme yap
    Cevapla
  • 43 halil 3 yıl önce Şikayet Et
    maalesef yasim 47 vermiyoy
    Cevapla
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    bazıları aldı bazıları alamadı ancak çokda maskelik bir durumumuz yok. mesafeyi korursak. korumazsak zaten maske falan hikaye. birşekilde virüs içine girer.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti